Tenis

Rafa Nadal rep el guardó que l'acredita com a número u del rànquing mundial

És el número u del món des del passat mes d'agost, però aquest diumenge, Rafa Nadal ha rebut el guardó que l'acredita com el millor jugador del rànquing mundial de mans d'un mite del tenis espanyol com Manolo Santana. Dilluns, el de Manacor començarà la seva participació al Masters de Madrid en el que serà l'esprint final d'aquesta temporada, que tancarà amb la Copa Masters de Xangai i la final de la Copa Davis a l'Argentina.

Actualitzat
Uns 8.000 espectadors s'han aplegat a la pista central del Masters Series de Madrid per assistir a un moment històric. Rafa Nadal, número u del rànquing mundial de l'ATP des del passat mes d'agost, ha rebut aquest diumenge el guardó que l'acredita com el millor tenista del món. A la cita no hi han faltat els seus pares, la seva germana i els membres de l'equip, que han presenciat com el mallorquí ha aixecat el quadrat de vidre que el confirma com l'actual rei del tenis mundial.

Tot i que també estava prevista la presència del president de l'ATP, el sud-africà Etienne de Villiers, la seva absència d'última hora ha provocat que l'encarregat d'entregar-li el premi hagi estat Manolo Santana, director del torneig madrileny. Però Nadal no tindrà gaire temps per degustar aquesta fita, ja que dilluns farà el seu debut davant el guanyador del duel que enfrontarà el letó Ernest Gulbis i l'alemany Nicolas Kiefer.

Rafa Nadal és el segon tenista espanyol que rep aquesta distinció en la mateixa pista. Al 2003, l'encarregat de recollir-lo va ser l'alacantí Juan Carlos Ferrero, un premi que li va donar bona sort perquè es va acabar proclamant campió del torneig. El manacorí és el tercer espanyol que arriba al número u del rànquing mundial després del seu bon amic Carles Moyà, que ho va ser al 1999 i el mateix Ferrero. Si es repeteix la història de fa cinc anys, aquest guardó pot ser l'avantsala per aconseguir el seu segon triomf al Masters Series de Madrid.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut