Rafa Nadal, servint en el partit davant Dominic Thiem (Reuters)
Tenis

Rafa Nadal es desfà de Dominic Thiem en un partit maratonià i jugarà les semifinals de l'Open dels EUA

El mallorquí s'imposa a Dominic Thiem al "tie break" del cinquè set després de gairebé cinc hores de joc

Actualitzat

Rafa Nadal s'ha classificat per a les semifinals de l'Open dels Estats Units després d'imposar-se a Dominic Thiem en un duel maratonià, que s'ha resolt a favor del tenista mallorquí al "tie break" del cinquè i definitiu set: 0-6, 6-4, 7-5, 6-7 i 7-6.

Nadal i Thiem han protagonitzat un partit intens d'inici a final, que ha durat gairebé 5 hores (4.49). I que ha començat amb el tenista austríac sotmetent clarament el número 1 mundial i emportant-se el primer set per un contundent 6-0.

El set en blanc en contra ha fet reaccionar Nadal, que s'ha adjudicat les dues mànegues següents batallant cada punt gairebé fins a l'extenuació (6-4 i 7-5). El mallorquí ha sabut rendibilitzar molt bé les escasses opcions de trencament de servei que ha cedit Thiem, que no ha abaixat els braços i s'ha adjudicat el quart set al "tie-break" per portar-nos a un desenllaç a cara o creu en el cinquè set.

A la fase decisiva, Thiem ha portat la iniciativa en el marcador, però no ha aconseguit trencar el servei de Nadal, que s'ha mostrat més encertat en el "tie-break" (7-5) per endur-se el matx i la classificació, i ha deixat enrere un partit que fàcilment pot passar per un dels millors que ha ofert l'Open dels Estats Units, almenys en la seva història recent.  

Nadal jugarà les semifinals contra Juan Martín del Potro, que s'ha classificat després de guanyar John Isner en quatre sets (6-7, 6-3, 7-6 i 6-2).

ARXIVAT A:
Rafa Nadal
Anar al contingut