Rafa Márquez lluint el braçalet de capità amb la selecció mexicana (Reuters)
Rafa Márquez lluint el braçalet de capità amb la selecció mexicana (Reuters)
Futbol

Rafa Márquez, capità de Mèxic, llegeix un missatge contra la discriminació a Las Vegas

L'exblaugrana va llegir com a capità de la selecció asteca un manifest que rebutja la discriminació per raça o tendència sexual

Actualitzat

La selecció mexicana jugava el seu primer amistós de l'any, contra Islàndia, i ho feia a l'estadi Sam Boyd de Las Vegas. Abans del partit, el capità de Mèxic, Rafa Márquez, va llegir un comunicat en contra de la discriminació en què molts van veure un missatge cap al flamant president dels Estats Units, Donald Trump.

El missatge també va ser llegit en anglès pel capità de la selecció islandesa, David Thor Vidarsson.   

"Juntament amb els meus companys de la selecció de Mèxic, ens declarem en contra de qualsevol forma de discriminació, homofòbia, sexisme o racisme", va dir Márquez. "Demanen que vostès, els aficionats, s'uneixin a nosaltres per mostrar els autèntics valors del futbol: diversitat, igualtat i respecte a tothom, dins i fora del camp", ha conclòs.

Tot i la tensa situació de molts immigrants mexicans als Estats Units amb l'accés a la presidència de Trump, la motivació principal podria ser calmar els ànims de l'afició de la "Tri", sancionada quatre vegades per la FIFA en l'últim any per cants homòfobs. De fet, el porter islandès va haver de sentir com part de l'afició li cridava "puto" cada cop que efectuava un servei de porteria.     

El partit va acabar amb victòria de la selecció asteca (1-0) però amb mala fortuna per a Márquez, que va acabar lesionat. 

 

Anar al contingut