Girona

R. Madrid-Girona: els de Machín volen repetir la gesta de la primera volta

Partit inèdit: per primera vegada en els seus 87 anys d'història, el Girona jugarà al camp del Reial Madrid

Actualitzat

El Reial Madrid, amb un horitzó no gaire llunyà anomenat Juventus, que afrontarà d'aquí setze dies, i el Girona, amb el seu somni intacte de jugar a Europa la temporada que ve, es veuran les cares aquest diumenge a l'estadi Santiago Bernabéu amb un objectiu ambiciós per a tots dos clubs.

El Girona ocupa la setena posició, a només un punt del Vila-real. A principis de temporada semblava impensable que un equip acabat de pujar aspirés a la Lliga Europa, i els homes de Pablo Machín s'han convertit en l'equip revelació. El conjunt català arribarà al partit amb la confiança de trobar-se molt a prop de les posicions europees i amb el record del 2-1 amb el qual es va imposar al Reial Madrid en el xoc de la primera volta. Aquella victòria del 29 d'octubre a Montilivi és, segurament, el que millor defineix l'estil sense complexos, competitiu i intens que ha portat els futbolistes de Machín a ser l'equip revelació del campionat.

En aquell partit, els dos golejadors del Girona van ser Cristhian Stuani i Portu, dos homes que acumulen quinze i onze gols, respectivament, i que al Bernabéu tornaran a ser la màxima referència ofensiva del blanc-i-vermells.

A més, els de Machín són el tercer equip menys golejat de la segona volta, i en aquests moments sumen 284 minuts d'imbatibilitat, la millor ratxa del quadre gironí a Primera Divisió.

Per intentar guanyar el Reial Madrid, Pablo Machín podrà alinear el seu onze de gala, i la convocatòria ha estat l'habitual, amb l'única novetat del porter Gorka Iraizoz, que ja s'ha recuperat de la lesió muscular que l'ha tingut de baixa les tres últimes jornades. Ocupa el lloc del porter polonès Marcel Lizak.

Un Madrid amb una baixa d'última hora

Els homes de Zinedine Zidane s'enfronten amb el Girona amb la mirada posada a Europa i en el partit de la Juventus. En aquesta competició, s'hi juguen la temporada després de caure a la Copa del Rei i quan són a 15 punts del líder de la Lliga, el Barça.

Amb l'objectiu d'arrabassar la segona plaça a l'Atlètic, el Reial Madrid té aquest incentiu per estimular-se a si mateix en partits que pràcticament són intranscendents. A més, per primera vegada des de fa molt temps, el tècnic francès té disponible tota la seva plantilla. Tots els jugadors estan fora de la infermeria, inclosos els quatre que aquesta setmana en algun moment es van entrenar a part del grup per culpa de petites molèsties físiques.

És el cas del croat Luka Modric, del gal·lès Gareth Bale, de Jesús Vallejo i de Sergio Ramos. Al final, tots s'han entrenat amb normalitat i Zidane haurà d'elegir 18 jugadors dels 24 de la seva plantilla. Fins a sis en quedaran fora per motius tècnics. Per tant, té l'opció d'alinear el seu equip de gala abans de la parada dels partits internacionals de les seleccions.

En la convocatòria, que Zidane ha fet pública d'aquest matí, hi ha una baixa d'última hora, la de Sergio Ramos. A més del capità, l'entrenador també ha deixat fora els habituals: Achraf, Ceballos, Marcos Llorente i Borja Mayoral.

Els 18 convocats són: Navas, Casilla, Carvajal, Vallejo, Varane, Nacho, Marcelo, Theo, Kroos, Modric, Casemiro, Asensio, Isco, Kovacic, Cristiano Ronaldo, Benzema, Bale i Lucas Vázquez.

Anar al contingut