Futbol

Quique Setién torna a ser botxí de l'Espanyol, 27 anys després

L'actual entrenador del Barça era el capità del Racing, equip que va enviar els blanc-i-blaus a Segona la temporada 1992-93

Enric Vilalta López

El 29 de juny de 1993, fa 27 anys, és la data del que, fins avui, era l'últim descens de l'Espanyol a Segona Divisió. I saben qui va ser testimoni en primera fila d'aquella desfeta? L'actual entrenador del Barça, Quique Setién, aleshores capità del Racing, l'equip que va enviar l'Espanyol a Segona en una eliminatòria de promoció que va ser tota una condemna per als blanc-i-blaus. El conjunt que entrenava Juanjo Díaz, amb noms destacats com Jordi Lardín, Urbano Ortega o Xavi Escaich, no va ser capaç de marcar cap gol en 180 minuts. En canvi, un experico com Michel Pineda va sentenciar l'Espanyol amb el solitari gol del partit d'anada a Sarrià.

Avui, d'alguna manera, s'ha repetit la història, després que l'equip blanc-i-blau ha consumat al Camp Nou el cinquè descens a Segona. És només una coincidència, però que s'afegeix a una sèrie de paral·lelismes entre aquella temporada i l'actual. Canvis estèrils a la banqueta, crisi institucional i de direcció esportiva, i la lògica indignació d'una afició que, 27 anys després, ha viscut una altra baixada a l'infern de Segona.

Per tots els seguidors blanc-i-blaus, però, hi ha una llum d'esperança. En tots quatre precedents, l'Espanyol va recuperar la categoria l'any següent, de forma immediata.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut