Barça

Quique Setién, presentat com a nou entrenador del Barça: "Només puc garantir que l'equip jugarà bé"

El tècnic càntabre es mostra entusiasmat d'encarar el repte de dirigir una banqueta de la magnitud d'un equip com el conjunt blaugrana

Oriol Llach EstrellaActualitzat

Quique Setién ha tingut un dia força atrafegat el primer dia que ha exercit com a nou entrenador del Barça. Després de dirigir el seu primer entrenament, el tècnic càntabre ha passat pels despatxos per signar contracte i després, acompanyat per Josep Maria Bartomeu i Éric Abidal, ha comparegut en roda de premsa per expressar les seves primeres impressions ara que té entre mans assumir una banqueta de la magnitud d'un equip com el conjunt blaugrana:

"Primer de tot, sens dubte, vull agrair l'oportunitat que m'han donat per ser aquí. Això ni en els meus millors somnis m'ho hagués pogut imaginar. Soc molt emotiu i avui és un dia molt especial.

Afronto aquest repte amb tota la il·lusió del món i faré tot el possible per transmetre-la als jugadors. Avui hem fet el primer entrenament i ahir estava passejant al costat de les vaques del meu poble. Tinc un equip enorme, que no sé si podré mai millorar-lo.

Valverde sempre m'ha semblat una persona molt correcta. Valoro molt la feina que ha fet, la seva forma de ser i els seus principis. Miraré de tenir-hi contacte perquè hi ha moltes coses que podrem aprofitar de la seva feina. Em deixa un equip que és el primer. Normalment es canvia d'entrenador quan un equip té dificultats. És d'agrair que ens deixi un equip com aquest.

He parlat amb els jugadors i la connexió és molt bona. Moltes coses ja les saben i ens esforçarem entre tots perquè no s'escapin partits com va passar l'altre dia. 'Currarem' de veritat, amb la millor disposició per a la feina. Soc un home de conviccions i són les que aplicaré aquí. Difícilment se'm traurà la meva idea de joc; si hem de morir, morirem, però traurem el màxim rendiments als jugadors."

 

Dirigir un vestidor carregat d'estrelles

"Messi és un cas especial, únic. Amb altres jugadors, he gaudit molt veient-los jugar. Ha estat cada dia, cada partit. Tots els partits sempre tenen alguna cosa per quedar-se-la. Avui, asseure'm a entrenar el millor jugador del món i els seus companys; crec que encara no en soc del tot conscient. Els he dit que una cosa és l'admiració que sento per ells i l'altra és la relació que tindrem a l'hora de jugar. Soc una persona sincera i que dic les coses com les sento."

 

"Una energia enorme"

"Quan hi ha un entrenador nou sempre hi ha un primer estímul que val molt. No hi ha un entrenador igual, tots tenim els nostres matisos. No sé si la meva manera és la millor o la pitjor, però és la meva. Jo crec que es poden fer millor les coses i tenim l'energia per convèncer amb la nostra proposta. Vinc amb una energia enorme. He passat moltes hores davant de la tele analitzant aquest equip. Hem d'impregnar els jugadors amb aquest estímul."

 

Objectius de cara al nou repte

"L'objectiu és guanyar tot el que es pugui guanyar. Aquest club no té cap altre camí que superar-se cada any, aconseguir títols i, a més, jugar bé. És molt important associar que per guanyar també s'han de fer les coses bé."

 

Noves sensacions i els joves del filial

"Tot és nou. Hem vist per primer cop entrenar-se aquest equip. Hi ha moltes coses a parlar i a matisar. Tenim molta feina a fer. Ahir vam estar fins a la matinada amb l''staff' parlant dels jugadors però el que més valoraré és la percepció que jo tingui de les coses que vegi. La predisposició dels jugadors ara segur que serà més alta, dels que jugaven i dels que no. Tenim clara la filosofia, però ho posem tot entre cometes a l'espera que veiem les coses nosaltres mateixos.

Els jugadors del filial vindran amb nosaltres i hi participaran. El talent des de baix, si es treballa bé, tindrà el seu espai. Sempre que apareix un noi nou, crea una nova energia, un estímul entre els més habituals. Jo crec molt en els joves. Si de veritat s'ho guanyen, segur que tindran un lloc al primer equip."

 

Garantir el bon joc

"Només puc garantir una cosa: que és que el meu equip jugarà bé. Sempre dic el mateix. En aquest cas, s'ha de dir que és difícil de millorar si es juga com els primers 70 minuts de la Supercopa. No vaig trigar ni cinc minuts a pensar-m'ho. Mai m'hauria imaginat que el Barça es decidís per mi. No tinc títols, però he demostrat que aquesta filosofia de joc m'encanta. He aconseguit que el Betis, el Las Palmas i el Lugo oferissin un molt bon joc. Aquest és el meu currículum."

 

Bartomeu: Benvinguda a Setién

"Gràcies Quique Setién per agafar un repte com entrenar el Barça. Té una manera de fer que al Barça ens agrada, coincidim en l'estil del joc."

 

Bartomeu: Agraït amb Valverde

"Agraïm a Ernesto Valverde la feina que ha fet aquests dos anys i mig. Ens ha fet millorar, hem gaudit i hem triomfat."

 

Bartomeu: Les raons de la destitució de Valverde

"Sabíem que la dinàmica de l'equip era millorable des de feia temps, tot i que els resultats eren bons. N'havíem parlat moltes vegades amb Valverde, amb una relació molt estreta i de molta complicitat. Hem fet el canvi ara perquè estem a mitja temporada i feia falta donar un impuls per aspirar a guanyar la Lliga, la Champions i la Copa."

 

Bartomeu: Autocrític amb la manera com s'ha gestionat la destitució de Valverde

"M'hauria agradat que les coses es fessin d'una altra manera. No és el tarannà ni del club ni de la junta directiva. Els últims mesos hem parlat amb molts entrenadors i hem decidit que era el moment de fer el canvi i que Quique Setién era la persona adequada. Mai havia sortit res públicament i aquesta vegada ha passat. N'havíem parlat amb Valverde i amb bon rotllo. Estàvem tots en el mateix vaixell."

 

Bartomeu: La reacció dels jugadors

"Els jugadors són professionals i coneixen la vàlua de Setién com a entrenador. La proposta de Quique va ser acceptada per unanimitat a la junta directiva."

 

Bartomeu: Setién i les eleccions del 2021

"Quique Setién té contracte fins al 2022 però hi ha una clàusula que, si el nou president que surti el 2021 vol canviar, ho podrà fer."

 

Abidal

"Sempre cuida molt els detalls i per competir al més alt nivell són molt necessaris els detalls. M'agrada el que he vist avui a l'entrenament i tenim molt bon 'feeling'.

Cada entrenador té un pla, una manera de treballar. Quique Setién és aquí perquè té un projecte i una filosofia de joc que ens agrada. Tenim confiança plena en ell i el seu 'staff'. Avui, el primer dia, ja he vist molts canvis i crec que així podem aconseguir els nostres objectius."

 

 

ARXIVAT A:
Quique Setién
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut