Quique Setién va ser acomiadat del Barça el 17 d'agost (Reuters)
Barça

Quique Setién, destituït com a entrenador del Barça

La junta directiva decideix el cessament del tècnic càntabre i en els pròxims dies anunciarà el nom del seu substitut

Francesc Latorre / Meritxell Carles i ArtimeActualitzat

El FC Barcelona ha començat a prendre decisions de cara a la pròxima temporada en la junta extraordinària que Josep Maria Bartomeu va convocar amb urgència aquest cap de setmana, després del desastrós partit de Champions League amb un 2-8 davant el Bayern de Munic.

Era la crònica d'una mort anunciada; la primera peça que ha caigut del tauler d'escacs ha estat el fins ara tècnic del Barça, Quique Setién, i també el seu segon, Eder Sarabia. El partit de Champions ha estat el detonant, però la decisió ja estava presa abans d'aquest partit. La marxa de Setién s'ha fet oficial tot i tenir contracte fins al 2021 i un altre opcional.

L'exblaugrana Ronald Koeman, com ja vam explicar aquest dissabte, s'ha convertit en el màxim candidat a rellevar Setién. Actualment és el seleccionador holandès, amb un contracte en vigor amb la seva federació fins a l'any 2022. Koeman, previsor, ja va deixar especificada una clàusula en el seu contracte per poder marxar si era el Barça qui picava a la seva porta. A més, ja hi ha hagut contactes entre Barça i tècnic, i sembla que la sintonia és bona:

 

Setién, el "breu"

Va mirar de guanyar-se la plantilla amb mètodes diferents, però el seu aterratge al vestidor va ser turbulent i de seguida van començar a traspuar les tibantors internes; per exemple, amb la manera de fer del seu segon, Eder Sarabia. Tot just un mes després d'arribar a Barcelona, a Setién ja se li va demanar si es penedia d'haver fitxat pel Barça.

Eliminats de la Copa i amb un joc que no convidava a l'optimisme, el distanciament entre l'entrenador i la plantilla es va fer cada cop més gran i ni el confinament va servir per tancar la ferida. A mesura que s'escapava la Lliga, els jugadors van deixar d'amagar la ruptura.

Al final, ni Copa ni Lliga ni Champions, amb humiliació històrica per tancar un somni que al final ha esdevingut un malson.

 

ARXIVAT A:
Koeman
Anar al contingut