El nou entrenador de l'Olympique, Joe Montemurro, i la seva predecessora, Sonia Bompastor (Europa Press)
Futbol

Qüestionada tria a l'Olympique de Lió: dubtes de poder recuperar el tron del Barça

L'elecció del successor de Sonia Bompastor a la banqueta del màxim rival del Barça a Europa genera suspicàcies entre l'afició

Redacció Esport3Actualitzat

La incògnita sobre el relleu de Sonia Bompastor a la banqueta de l'Olympique de Lió femení ha planat des que la reconeguda entrenadora va anunciar que el Chelsea seria el seu nou repte. Era el mes d'abril, i tenia encara l'últim objectiu amb les franceses: guanyar la novena Champions. El Barça de Jonatan Giráldez va parar-li els peus en la ja històrica final de Bilbao.

La bèstia negra del Barça va començar aquell dia a descolorir-se. La barrera de les blaugranes amb el totpoderós Lió deixava de tenir sentit, i la superioritat del conjunt d'Alèxia, Aitana, Graham i companyia anunciava qui regna ara mateix a Europa.

I amb aquest escenari que deixa la temporada 2023-24, tant Barça com Olympique enceten una nova era. Bompastor al Chelsea, i Jonatan Giráldez al Washington Spirit. Què els espera a partir d'ara?

Al Barça, el fins ara tercer entrenador Pere Romeu intentarà mantenir l'excel·lència d'un equip que ho ha guanyat tot. No perdre la fam després d'un pòquer de títols no és repte senzill, però l'essència d'aquestes jugadores i incorporacions com les de la davantera Ewa Pajor i la portera Ellie Roebuck renoven les expectatives per a la temporada vinent.

Decisió controvertida

A l'Olympique de Lió, serà l'australià Joe Montemurro l'encarregat de recuperar el tron d'Europa. El club francès ha anunciat aquest dimecres el contracte per dos anys de l'exentrenador de la Juventus. De fet, el Barça s'hi va enfrontar aquesta mateixa temporada al trofeu Joan Gamper. Festival golejador de les blaugranes amb un 5 a 0 que segur que Montemurro té i tindrà ben present.

L'equip italià va acomiadar-lo al mes de març després de perdre la confiança de les jugadores i els aficionats. Eliminades a la fase prèvia de la Champions i patint per estar a les primeres posicions de la lliga italiana, Montemurro no va deixar bon record. I d'aquest fet se'n recorda ara part de l'afició de l'Olympique, que veu amb incertesa i suspicàcia l'elecció de l'australià d'origen italià.

Amb l'elecció de Montemurro, s'ha quedat a les portes d'entrenar l'Olympique l'espanyol Pedro Martínez Losa, actual seleccionador femení d'Escòcia. Era un dels candidats favorits, però finalment la dirigent Michelle Kang s'ha decantat per qui també va ser entrenador de l'Arsenal, amb qui va guanyar la Lliga i la Copa.

L'Olympique defensa la seva "experiència i profund coneixement del futbol femení". "Estem convençuts que traurà el millor del nostre equip", ha assegurat Vincent Ponsot, responsable de la secció femenina del Lió.

Les xarxes, però, s'han fet notar i posen en dubte la idoneïtat d'aquesta decisió. Missatges en calent, segurament massa d'hora, però mirant de reüll inevitablement Barcelona i el desig de recuperar l'hegemonia que ostenta actualment el Barça.


Alguns expressen la seva preferència per l'altre candidat, l'espanyol Pedro Martínez Losa:


I alguns especialistes de futbol femení hi diuen la seva, amb poques paraules:

Anar al contingut