Dues cabines en un col·legi electoral ubicat en una pista poliesportiva de Terol
Dues cabines en un col·legi electoral ubicat en una pista poliesportiva de Terol
esports

Què passa si a un esportista li toca mesa electoral i està de viatge de pretemporada?

En la nova data de les estatals la majoria de plantilles professionals hauran tornat de vacances

Redacció Esport3Actualitzat

Eleccions estatals el 23 de juliol, en ple estiu. Després de conèixer l'avançament de la data, molta gent, i especialment els que tenen les vacances tancades, s'ha fet una pregunta: què passa si em toca mesa electoral i tinc un viatge programat? En el cas dels esportistes, el dubte es converteix en: què passa si em convoquen per treballar al col·legi electoral i estic fora de pretemporada?

Igual que qualsevol altra ciutadà, de ser escollit, un esportista podrà al·legar que està de viatge presentant la documentació a la Junta Electoral de la Zona. Per justificar-ho haurà d'entregar bitllets de transport, reserves d'hotel... i demostrar que la sortida ha estat planificada abans de rebre la notificació, que acostuma a arribar els 15 dies previs a la contesa electoral.

En la nova data de les eleccions estatals la majoria de plantilles professionals dels diferents esports hauran tornat de vacances. Equips com el Barça, per exemple, farà setmanes que haurà arrencat la pretemporada. De fet, l'equip de Xavi Hernández serà als Estats Units i aquella mateixa matinada del dissabte 22 haurà estrenat la gira nord-americana contra la Juventus a Califòrnia.

Anar al contingut