Barça

Què li passa al Kun Agüero?

La cap de la Unitat d'Arrítmies de l'Hospital Vall d'Hebron, Núria Rivas, explica en una entrevista a TV3 la malaltia cardíaca que farà que el Kun estigui un mínim de tres mesos de baixa

Laia TudelActualitzat

El Kun Agüero estarà un mínim de tres mesos de baixa per tractar-se d'un problema cardíac. Durant el Barça-Alabès el jugador va notar que li faltava l'aire i un dolor molt fort al pit. És la simptomalogia més comuna en episodis d'arrítmies. La cap de la Unitat d'Arrítmies de l'Hospital Vall d'Hebron, Núria Rivas, explica en què consisteix aquesta afectació del cor:

" Una arrítmia és una alteració del ritme normal del cor. El cor té una electricitat intrínseca i llavors quan aquesta electricitat s'altera, pot ser amb un ritme lent o ràpid, parlem d'una arrítmia."

Ara el Kun començarà un tractament específic i en funció de la resposta es valorarà el retorn als terrenys de joc. Després de 3 dies de proves amb l'equip del Dr. Josep Brugada, l'argentí comença un període important per assegurar-se que pot tornar al més alt nivell.

"Existeixen diversos tipus de tractament que poden ser farmacològics o poder ser la introducció de catèters al cor per cremar la zona que provoca l'arrítmia. Parlem d'un esportista de molt alt nivell i segurament el temps de baixa serà més llarg que el d'una persona normal perquè un esportista s'ha de sotmetre a unes freqüències elevades durant entrenaments i partits."

Aquesta afectació cardíaca no és gens habitual en esportistes d'elit mentre estan en actiu. I el cas del Kun encara és més excepcional perquè ell ja va tenir un episodi d'arrítmia amb 12 anys. Els experts, però, asseguren que poden tractar-se de fets independents un de l'altre i que, tot i tenir 33 anys, podrà tornar a jugar amb el Barça.

"Missatge de tranquil·litat. És possible que això sigui una arrítmia puntual que s'hagi tractat i que s'hagi curat. Hem d'assegurar molt bé que estarà segur practicant el seu esport habitual, però això no vol dir que no ho podrà tornar a fer (tornar a jugar al més alt nivell)."

 

ARXIVAT A:
Agüero
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut