Girona Club Hoquei femení
Girona Club Hoquei femení
Covid-19

Què es pot fer i què no en el món de l'esport durant l'estat d'alarma

La Secretaria General de l'Esport vol que el Procicat equipari l'esport a la cultura i que l'activitat esportiva pugui tancar a les 22.00 en comptes de les 21.00

Actualitzat

El secretari general de l'esport, Gerard Figueras, ha explicat avui que insistirà en el fet que el món esportiu necessita que, com a mínim, l'horari del confinament nocturn s'equipari al de les activitats culturals, és a dir, que l'activitat esportiva pugui acabar-se a les 22.00 en comptes de les 21.00. "Les activitats esportives són segures", ha remarcat Figueras, que també ha assegurat: "Aquest matí hem demanat un aclariment al Procicat perquè els esports puguin tancar les activitats a les 22.00. Hem mostrat el nostre malestar per la decisió, ja que els nivells d'incidència de contagis en els esports són marginals."

Figueras també ha fet èmfasi en el fet que molts esportistes amateurs no tenen més opció que entrenar-se en horaris que van més enllà fins i tot de la mitjanit, i que adequar els entrenaments fins a les 9 del vespre perjudica milers d'esportistes no professionals. "El millor antídot contra la Covid-19 és fer esport", ha dit Figueras. "Les entitats esportives ja han patit una sotragada molt forta com perquè ara els ho posem encara més difícil, si no és estrictament imprescindible", ha afegit el secretari general de l'Esport

Mentre no arriba la resolució del Procicat sobre aquest canvi en l'horari reclamat per la Secretaria General de l'Esport, es fan les següents recomanacions per mirar d'adequar-se a la normativa vigent:

   - Reduir el nombre de dies d'entrenament

   - Fer els entrenaments més curts

   - Reprogramar les competicions que estiguin agendades dins de l'horari de confinament nocturn (de 21.00 a 6.00)

L'esport professional no queda afectat per cap restricció horària. Queden inclosos en aquest apartat els esportistes d'alt nivell i els d'alt rendiment.

El secretari general de l'Esport ha demanat al Procicat que defineixi amb la màxima urgència què passarà amb les competicions esportives aquest pròxim cap de setmana, donat que el 31 d'octubre i l'1 de novembre serà el primer cap de setmana després de la prohibició de fer cap competició esportiva a Catalunya durant 15 dies, tret de les professionals, les estatals i les internacionals. La Secretaria General de l'Esport vol que les competicions puguin tornar a fer-se des d'aquest cap de setmana mateix.

 

 

 

 

 

Anar al contingut