Esport català

Què es pot fer i què no en el món de l'esport català els propers 15 dies

La restricció, que es començarà a aplicar ja aquest cap de setmana, és per intentar reduir el brots, tot minimitzant la mobilitat

Xavier Bonastre i ThióActualitzat

El govern català ha confirmat avui l'aturada de totes les competicions esportives no professionals d'àmbit català, durant 15 dies, per contenir els brots de coronavirus. La mesura no afecta els entrenaments, que es podran seguir fent com fins ara, respectant els protocols.

L'aturada de les competicions esportives no professionals no vol dir que no es pugui fer esport. Vol dir que les competicions, que se celebren majoritàriament els caps de setmana, s'aturaran durant les dues pròximes setmanes, començant ja el 17 i 18 d'octubre. Dissabtes i diumenges, la mobilitat en l'àmbit esportiu és més elevada. La Unió de Federacions Esportives Catalanes reivindica que en l'esport els casos de contagis són escassos, cosa que demostra que les mesures anti-Covid que s'han adoptat són seguides per pràcticament la totalitat dels actors implicats, i que, a més, són efectives.

 "La competició esportiva és absolutament segura", diu Gerard Esteva, el president de la UFEC. "La decisió que pren el govern és perquè la situació traspassa el món de l'esport."   

Les restriccions no impediran l'activitat de les instal·lacions esportives. S'hi podran seguir fent els entrenaments i els usuaris en podran gaudir mantenint les mesures higièniques, que ja fa temps que es posen en pràctica. Els gimnasos hauran d'implementar la cita prèvia i limitar l'aforament al 50 per cent.

"Una aturada de clubs i gimnasos que anés més enllà d'aquests 15 dies", adverteix Esteva, "seria un cop mortal, per a la majoria d'entitats."
  

Hi havia el dubte de si les restriccions afectarien l'anomenat esport semiprofessional. En el cas del futbol, concretament, si això afectaria les competicions de la Segona B i la Tercera Divisió. La Federació Catalana ho té clar:

  "Els campionats estatals de caràcter no professional, com és el cas de la Segona B i Tercera Divisió, es podran seguir disputant en territori català però a porta tancada. En principi, la competició en aquestes categories està garantida", segons que ha explicat a TV3 el secretari general de la Federació Catalana de Futbol, Oriol Camacho.

       

 

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut