Futbol

Quatre peruans són exclosos de la selecció durant 18 mesos per participar en una orgia

Jefferson Farfán, Claudio Pizarro, Santiago Acasiete i Andrés Mendoza han estat inhabilitats per jugar amb el Perú durant els pròxims 18 mesos per haver participat en una orgia durant una concentració amb la seva selecció el passat mes de novembre. A més, els quatre jugadors hauran de pagar una multa conjunta de 80.000 dòlars, segons ha informat la Comissió de Justícia de la Federació Peruana de Futbol. Els futbolistes poden apel·lar el càstig, però de totes maneres el seleccionador José Guillermo del Solar no pensa comptar amb ells.

Actualitzat

Els fets van tenir lloc el passat 18 de novembre, després que el Perú empatés amb el Brasil (1-1) en un partit corresponent a la fase de classificació per al Mundial 2010. Segons han indicat els treballadors de l'hotel on es concentrava la selecció, els quatre futbolistes van participar en una orgia on van beure alcohol i van alternar amb diverses dones. La notícia va provocar la indignació dels aficionats i de la premsa peruana, que van demanar majoritàriament l'exclusió de Farfán, Pizarro, Acasiete i Mendoza de l'equip nacional. Dels implicats, només Acasiete va assumir la seva responsabilitat.

Tot i que el seleccionador José Guillermo del Solar ja havia apartat els jugadors de l'equip, la Federació del Perú volia imposar una sanció exemplar per evitar més episodis d'indisciplina, per la qual cosa els ha imposat 18 mesos d'inhabilitació i una multa conjunta de 80.000 euros que els futbolistes tenen el dret d'apel·lar. A més, hauran de defensar-se de l'acusació dels treballadors de l'hotel, que afirmen haver rebut ofertes de xantatge per retirar la denúncia.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut