Luis Suárez, sortint de la Universitat de Perusa després de fer la prova (EFE)
Futbol

Quatre inhabilitats per falsejar l'examen d'italià de Luis Suárez

La investigació conclou que l'aleshores jugador del Barça coneixia les respostes i que, a més d'ell, la Juventus també està implicada en el frau

Tres professors i el gerent de la Universitat de Perusa han estat inhabilitats durant vuit mesos pels delictes de divulgació del secret oficial amb fins de lucre i per múltiples falsedats en documents públics. Tot, en relació amb el nivell B1 d'italià que Luis Suárez va fer i va aprovar el passat mes de setembre, i que havia de facilitar que el jugador uruguaià fitxés per la Juventus.

Lusi Suárez, encara jugador del Barça en aquella data, va viatjar a Perusa el 19 de setembre per fer un examen d'italià que, en cas d'aprovar-lo, li donaria la ciutadania italiana. Aquest requisit era necessari per poder fitxar per la Juventus, molt interessat en el davanter "charrúa", però que tenia plenes les places de jugadors extracomunitaris. Suárez es va poder acollir a aquesta opció ja que la seva dona, Sofía Balbi, posseeix la nacionalitat italiana.

La investigació ha conclòs que Suárez ja coneixia les respostes abans de la prova i que la nota final de l'examen ja estava acordada abans que es fes l'examen. A més d'estar implicat el jugador, també ho estava la Juventus "en les seves instàncies més altes", segons assenyala l'informe.  

Anar al contingut