(Foto: Jesús Dyañez-Dymag)
Esquí de muntanya

Quatre esquiadors de muntanya de la FEEC, els primers seleccionats per participar en uns Jocs Olímpics

Ot Ferrer, Maria Costa i Ares Torra, de l'AE Mountain Runners del Berguedà, i Marc Ràdua, del CE la Pobla de Segur, seran els primers olímpics en esquí de muntanya del país

Actualitzat

Del 9 al 22 de gener se celebraran a Villars-Sur-Ollon (Suïssa), els Jocs Olímpics de la Juventut d'hivern (YOG), en què participaran quatre esportistes de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC): Ot Ferrer, Maria Costa, Ares Torra i Marc Ràdua. 

Al juliol de 2017, el Comitè Olímpic Internacional va anunciar que l'esquí de muntanya formaria part dels programa dels Jocs Olímpics de la Joventut d'hivern de Lausana 2020.

Als Campionats d'Europa d'Esquí de Muntanya de març de 2018, la selecció juvenil va aconseguir les dues primeres places per als jocs. Als Campionats del món de 2019, els juvenils van aconseguir dues places més per país.

L'Ot, la Maria, l'Ares i en Marc són membres del Centre de Tecnificació d'Esquí de Muntanya de Catalunya (CTEMC), on segueixen la seva formació constant per continuar evolucionant en el món de l'esquí de muntanya. Els quatre seleccionats formaran part del Programa de Tecnificació  de la Selecció Espanyola Juvenil d'Esquí de Muntanya. Ells seran els primers esquiadors de muntanya que competiran en uns Jocs Olímpics de la juventut l'any del debut d'aquest esport al programa olímpic.

El també català Jordi Martín Guillaumes serà el seleccionador de l'equip juvenil de la FEDME en aquests Jocs Olímpics.

 

 

Anar al contingut