FUTBOL

Quatre clubs de la Bundesliga creen un fons de solidaritat per ajudar la resta d'equips

La iniciativa del Bayern, el Dortmund, el Leverkusen i el Leipzig és una de les moltes que els clubs europeus han anunciat per lluitar contra la COVID-19: des d'aportacions econòmiques a posar recursos a disposició dels serveis de salut

Jordi SunyerActualitzat

  Els principals clubs de futbol del continent han endegat diverses mesures en les últimes hores per col·laborar, de forma activa, en la gestió i resolució de la crisi de la COVID-19, al marge de les iniciatives individuals de jugadors com Messi, Piqué, els germans Alcántara, De Gea o Gündogan, entre d'altres.

 

L'última aportació l'han realitzat els quatre clubs de la Bundesliga alemanya que aquesta temporada han disputat Lliga de Campions: el Bayern de Munic, el Borussia Dortmund, el Bayer Leverkusen i el Red Bull Leipzig.

 

 

Entre tots quatre, han creat un fons de solidaritat de 20 milions d'euros per ajudar la resta d'equips de la primera i la Segona Divisió d'Alemanya que experimentin dificultats a causa de la crisi. Serà l'òrgan rector de la Lliga germànica el que decidirà com es repartiran aquests diners. Karl-Heinz Rummenigge, president del FC Bayern, ho té clar.

 

"En aquests temps difícils, és important que els més forts donin suport als més dèbils. Amb aquesta mesura, també volem mostrar que el futbol està unit."

 

  • Al Regne Unit també s'han succeït els gestos dels principals clubs

El Chelsea ha posat l'hotel contigu a Stamford Bridge a disposició dels professionals de l'NHS, el servei de salut nacional britànic. Els sanitaris que hagin de recórrer distàncies llargues per anar de casa al seu hospital, o que treballin en torns de llarga durada, podran allotjar-se en aquest hotel, i serà el propietari del Chelsea, Roman Abràmovitx, qui en cobreixi les despeses, segons va anunciar el propi club. La mesura té dos mesos de vigència i només es vàlida per a aquells professionals que no hagin estat diagnosticats com a positius de la malaltia.

 

 

El Liverpool, mentrestant, ha ofert els stewards (personal de seguretat) que treballen a Anfield els dies de partit per controlar les acumulacions de compradors que es puguin produir als centres comercials de la ciutat.

 

 

L'Arsenal ha fet aportacions econòmiques a entitats locals i ha posat tots els vehicles del club a disposició de l'NHS. I els dos grans clubs de Manchester (el City i el United) han realitzat una aportació conjunta de cent mil lliures (uns cent deu mil euros) als bancs d'aliments de la ciutat. A Escòcia, el Celtic ha incrementat l'aportació econòmica a la seva fundació per donar suport a les persones afectades per la malaltia que estiguin en una especial situació de vulnerabilitat.

 

  • Els equips on es va iniciar el focus

A Itàlia, la Roma ha cobert el cost de tres aparells de respiració assistida i de vuit nous llits per a l'UCI d'un hospital de la ciutat. A més, fan servir els transportistes del club per enviar la compra a les persones mes grans de 75 anys.

 

 

Els jugadors i el cos tècnic, a més, van donar un dia del seu sou a la campanya de recaptació de fons endegada pel club, campanya que també està duent a terme la Juventus, en aquest cas a benefici dels hospitals de Torí i de la regió del Piemont. De totes aquestes iniciatives n'ha informat l'ECA, l'associació de clubs europeus.

A Catalunya, tant el Barça com l'Espanyol han posat les seves instal·lacions a disposició de les autoritats sanitàries del país.

 

Anar al contingut