ESPANYOL

Punt de supervivència de l'Espanyol (2-2)

Els d'Abelardo, sòlids també sense RDT, treuen un valuós empat del Pizjuán gràcies als gols d'Embarba i Wu Lei

Oriol VidalActualitzat

L'Espanyol d'Abelardo té un punt descarat de supervivència i ho ha demostrat al Sánchez Pizjuán. 2-2 donant sempre la cara i ves a saber què hauria passat amb un criteri arbitral més encertat, perquè els catalans haurien d'haver marxat amb superioritat al descans i, en canvi, han acabat patint moltíssim amb un menys, perquè Víctor Sánchez ha estat expulsat a falta de mitja hora. L'exercici heroic de resistència referma les sensacions esperançadores dels periquitos en aquest 2020.

Abelardo ha optat per un 4-2-3-1 amb les tres rotacions obligades a l'onze: Pedrosa pel sancionat Dídac, Víctor Sánchez pel lesionat David López i Wu Lei com a recanvi d'emergència per RDT. Al davant, Lopetegui ha recuperat Banega i Reguilón per apaivagar la crisi dels últims resultats. I el primer moment crític del partit ha arribat al quart d'hora: als 14 minuts, Wu Lei ha malbaratat una bona acció a la contra trenada per Embarba i Darder i en l'acció posterior ha arribat la primera diana sevillista: Suso ha vist perfectament la desmarcada d'Ocampos, mentre el xinès i Javi López han fet d'espectadors: cop de cap i a la xarxa, en el setè gol de l'argentí.

Els dos jugadors assenyalats en l'acció han pogut equilibrar el duel poc després, però el xut del d'Osuna l'ha rematada l'oriental a les mans de Vaclik. Els d'Abelardo hi han posat convicció, però poc encert en els metres finals. A Calleri li han pispat l'empat en el 27 després d'una passada interior de Darder. I l'argentí ha seguit damnificat a la mitja hora, quan als 34 minuts Cordero Vega ha obviat una falta clamorosa que li ha comès Sergi Gómez just a la frontal, quan nomes tenia el porter al davant. Des del VAR, González González ha advertit l'àrbitre d'un possible penal. I la sorpresa ha arribat quan l'àrbitre, després de revisar-ho, ha marcat la falta... però només groga per al central català, fet que ha provocat les protestes dels dos equips (a priori, el VAR no pot entrar per xiular faltes penades amb groga) i del Pizjuán. Per rematar el surrealisme, en l'acció ha arribat l'empat, gràcies a un Embarba que ha xutat la falta per sota de la tanca i ha superat fins i tot un jugador que s'ha llançat sobre la gespa per parar el llançament. Un empat fantàstic i providencial per als periquitos en plena confusió pel criteri arbitral.

Wu Lei avança l'Espanyol

En aquest clima enrarit, tothom cap a vestidors. I l'Espanyol ha tret profit del desconcert sevillista en el minut 50. Un desplaçament llarg l'ha pentinat, incansable, Calleri i Wu Lei s'ha endut molt bé la pilota de Reguilón, per situar-se just davant Vaclik i batre'l pel mig. Tercer gol del xinès i injecció de confiança, mentre el Sevilla ha quedat ensorrat en la precipitació. Una nova falta en el minut 60 ha pogut significar el tercer, però el fort xut d'Embarba l'ha desviat el porter txec. Els de Lopetegui, molt xiulats pel seu públic, només tenien idees a pilota parada, com en un córner que Ocampos ha rematat massa alt. Però en el minut 68 ha arribat l'expulsió de Víctor Sánchez, que ha vist la segona groga per talla una contra letal d'En-Nesyri. Ha tocat mirar de resistir i Abelardo ha introduït Calero per Embarba i Víctor Gómez per Wu Lei. Però l'empat ha acabat arribant en el 80, Suso ha fet una gran jugada i ha empatat amb xut fort i ras, sense opcions per Diego López.

Diego López ha salvat l'Espanyol en el minut 73 amb una espectacular parada davant de Navas. El setge sevillista era total. Ho ha provat Gudelj dues vegades, Calero ha salvat un gol cantat a l'àrea petita, En-Nesyri ha desaprofitat un gran moviment dins de l'àrea amb una rematada dolenta... i a l'Espanyol li faltava l'aire. Però un immens Cabrera ha mantingut ferma la reraguarda i, tot i un llarguíssim temps afegit (fins al 97), els blanc-i-blaus han tingut premi. Pròxim repte a la Lliga, Zorrilla, per involucrar els de Pucela en el descens.