Barça

Arriba l'hora del "plantillón" de Xavi

Davant l'allau de baixes en defensa, Xavi haurà de fer front al complicadíssim mes d'octubre exhibint la gran profunditat de banqueta de què disposa

Xavi Torres i LliterasActualitzat

"Plantillón". Així qualificava Xavi el grup de jugadors que formen aquesta temporada el seu equip a la roda de premsa prèvia a la visita al Sánchez Pizjuán de Sevilla, el 2 de setembre. Tocarà demostrar-ho.

Entre unes coses i d'altres, a aquesta defensa li comencen a faltar peces. Al lateral dret, Bellerín està fora de combat, i el Barça espera recuperar Sergi Roberto els pròxims dies. 

A l'eix de la defensa també han caigut Araújo i Koundé. L'uruguaià, lesionat divendres amb la seva selecció, ha estat operat de l'adductor a Finlàndia. Estarà de baixa fins a l'any que ve. El francès, mentrestant, lesionat dijous amb França, es recuperarà a Barcelona de l'isquiotibial de la cuixa esquerra.

 

Kounde, en una jugada amb França
Kounde, un dels jugadors lesionats pel 'virus FIFA' (EFE)

Les baixes arriben en un moment important de la temporada, amb l'equip jugant-se la classificació de la Champions, amb dos partits per setmana i amb el Reial Madrid-Barcelona del diumenge 16. El retorn de Kounde està marcat per arribar a totes en un altre partit clau: el Barça-Bayern del 26 d'octubre.

Què farà Xavi, mentrestant, amb la posició de defensa central? Repartir minuts. Per als dies grans, Èric Garcia i Christensen. Per a la resta i combinant peces, tornarà a ser important la figura de Gerard Piqué, ara mateix el central menys utilitzat dels cinc que té la plantilla.

Què farà Xavi amb el lateral dret? Inventar, alguns dies amb Èric, d'altres amb algun lateral esquerre reconvertit, i d'altres jugant amb defensa de tres.

És l'hora del "plantillón" de Xavi.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut