Carlos Alcaraz jugarà la primera final de l'ATP a Umag (foto ATP)
TENIS

Primera final ATP per a Carlos Alcaraz

El tenista murcià de 18 anys jugarà a Umag, Croàcia, la primera final d'un torneig de l'ATP. Ha derrotat en semifinals el mataroní Albert Ramos per 6 a 2 i 7 a 6. El rival d'Alcaraz en la final (Esport3, 20.00) serà el francès Richard Gasquet que, amb 35 anys, gairebé li dobla l'edat

Xavier Bonastre i ThióActualitzat

Carlos Alcaraz jugarà demà per primera vegada una final de l'ATP, superant el seu millor resultat fins ara, que eren les semifinals del torneig de Marbella, aquesta primavera. El deixeble de Juan Carlos Ferrero ha derrotat en un intens partit el mataroní Albert Ramos per 6 a 2 i 7 a 6 en dues hores de joc.

Alcaraz ha sortit com un coet i en pocs minuts ja tenia dos trencaments al seu favor. Un 3 a 0 que l'ha dut a guanyar el primer set per un clar 6 a 2 en 41 minuts. Les coses no han millorat per a Ramos en l'inici del segon set perquè Alcaraz, espectacular amb la seva velocitat i letal tant amb el drive com amb el revés, ha arribat a tenir fins a quatre pilotes per posar-se 4 a 1.

Semblava tot dat i beneït, però el tenista mataroní s'ha aferrat a la pista i ha pogut capgirar una situació gairebé extrema. Ramos --que a Umag ha estat sense el seu entrenador, José María Díaz, ja que el fill del tècnic s'ha contagiat de Covid-19, ha estat capaç de redreçar la situació i avançar-se 5 a 4. Després del 6 a 6, en el desempat el mataroní s'ha posat al davant amb un 2 a 0 que el feia concebre esperances de forçar el tercer set. Però no ha estat així. Alcaraz ha posat una altra vegada la directa i ha sumat 5 punts consecutius que han capgirat com un mitjó el tie-break. Una doble falta de Ramos ha suposat la primera pilota de partit del murcià que, a la primera, s'ha classificat per a la final. Ramos, que ja havia perdut l'any passat a Rio contra Alcaraz quan aquest només tenia 16 anys, ha fet un bon partit. Simplement, però, Alcaraz ha estat millor.

El rival del murcià en la final serà el francès de 35 anys i exnúmero 7 mundial, Richard Gasquet, que ha derrotat en més de 3 hores i 11 minuts de partit, l'alemany de 22 anys Daniel Altmaier, que procedia de la fase prèvia, per 7 a 6, 3 a 6 i 6 a 3. Gasquet no es classificava per a una final de l'ATP des de la del torneig suec de Bastad d'ara fa 3 anys justos. La final Alcaraz-Gasquet l'oferirà diumenge, a les 20.00, l'Esport3.

 

Anar al contingut