Atletisme

Presentada la Cursa de Bombers de Barcelona del 27 d'octubre

15.000 corredors, amb un 40% de dones, disputaran el dia 27 d'octubre la 21a Cursa de Bombers de Barcelona

Xavier Bonastre i ThióActualitzat

Diumenge 27 d'octubre, la Cursa de Bombers de Barcelona disputarà la seva edició número 21. Serà un recorregut de 10 quilòmetres pels carrers de Barcelona, amb un terreny molt favorable i propici als bons registres perquè és molt pla, tret del primer quilòmetre i mig, que transcorre per l'avinguda del Paral·lel.

Galimany i Alcalà intentaran repetir victòria

Els atletes del FC Barcelona Marca Alcalà i Marta Galimany, guanyadors de la cursa al 2018, intentaran repetir victòria. No ho tindran fàcil perquè hi haurà molta competència. Alcalà es va imposar fa un any amb un registre de 29 minuts i 54 segons, i Marta Galimany intentarà imposar-se per tercer any consecutiu.

Tots dos han parlat –en l'acte de presentació de la cursa– de les sabatilles amb les quals l'últim cap de setmana s'han superat els registres mundials de marató, tant en categoria femenina com masculina. Els dos altletes les utilitzen. Per Alcalá, "s'han d'homologar, però sense que això supusi que uns atletes puguin tenir avantatge sobre els altres". Per Galimany, "les sabatilles ajuden, però, evidentment, la feina la fa l'atleta que les porta".

Participació femenina i dels bombers

La Cursa de Bombers comptarà amb uns 15.000 participants  –gairebé un 40% de dones–, una xifra rècord. D'entre els participants destaquen uns 200 bombers de Barcelona que faran els deu quilòmetres amb la seva equipació reglamentària, que pesa aproximadament uns 22 quilos.

Anar al contingut