Boniek i Lewandowski, junts en un entrenament de Polònia
Boniek i Lewandowski, junts en un entrenament de Polònia
barça

Posen en dubte el llegat de Lewandowski... des de Polònia

"A la gent del nostre país no li interessa quants trofeus guanyi amb el Barça", ha assegurat la llegenda Boniek

Redacció Esport3Actualitzat

Fins que Messi no va guanyar Copa Amèrica i Mundial amb l'Argentina, no va caure la bena dels ulls de molts dels seus compatriotes. Un blaugrana com el polonès Robert Lewandowski comença a viure una pressió semblant provinent del seu país.

La llegenda Zbigniew Boniek ha criticat al portal Weszlo l'elecció del culer per liderar el rànquing de persones amb més influència del futbol de Polònia. Qui va ser mite de la Juventus a la primera meitat dels 80 considera que per merèixer tal reconeixement hauria d'acompanyar els trofeus que conquista a escala de clubs, amb èxits amb la selecció polonesa. Ho ha resumit amb aquest contundent missatge:

"A la gent del nostre país no li interessa quants trofeus guanyi amb el Barça ni quans guanyava amb el Bayern de Munic."

Boniek, 80 partits i 24 gols com a internacional --"Lewy" ja en suma 140 i 78, respectivament--, reivindica el llegat de la seva generació:

"Els meus companys i jo guanyàvem medalles als campionats del món. Aquests són els èxits que queden gravats a la memòria de la gent a Polònia, no el fet que guanyessis vuit campionats alemanys amb el Bayern. Al cap i a la fi, els jugadors menys bons del Bayern que estaven en aquest equip també van guanyar títols allà."

L'al·legat patriòtic d'aquesta llegenda de 67 anys arriba quan Lewandowski acusa un principi de sequera golejadora, tant amb el Barça com amb Polònia, amb qui va assolir els vuitens de final de la passada Copa del Món. Aquesta mateixa setmana, Lewandowski va visitar el seu país amb motiu de la presentació del documental que li ha dedicat una gran plataforma de continguts.

Anar al contingut