Eurocopa 2020

Portugal trenca la resistència d'Hongria als minuts finals amb doblet de Cristiano Ronaldo (0-3)

L'empat a zero s'ha mantingut fins al minut 84, però Portugal s'ha imposat amb un Ronaldo que, amb 11 gols, es converteix en el màxim golejador històric de l'Eurocopa

Xavi LorenteActualitzat

Portugal ha suat de valent per sumar la primera victòria en aquesta Eurocopa. Gulacsi ha estat un autèntic malson per als portuguesos, que s'han hagut d'esperar als minuts finals per desequilibrar el marcador. Un gol afortunat de Guerreiro ha obert l'aixeta. Cristiano s'ha afegit a la festa amb dos gols més.

Prop de 70.000 espectadors al Ferenk Puskas Arena de Budapest, amb un 100% d'ocupació i sense mascaretes, per presenciar el debut d'Hongria contra Portugal. Primer ple absolut en temps de restriccions sanitàries per la Covid. Cristiano Ronaldo s'ha convertit, amb 5 participacions, en el jugador que més Eurocopes ha disputat en tota la història (2004, 2008, 2012, 2016 i 2021). Diego Jota ha aconseguit desesperar CR7 -lliure de marcatge- després de malbaratar una claríssima ocasió per obrir el marcador per als portuguesos. El davanter del Liverpool ha perdonat davant de Gulacsi. Abans del descans, un altre cop Jota a la mitja volta gairebé supera el porter hongarès, que ha fet una intervenció sensacional. Cristiano també ha tingut el gol a les seves botes però ha rematat als núvols a porta buida. De fet, s'ha trobat de cop amb una pilota inesperada.

A la segona part ha continuat el monòleg de Portugal. Un cop de cap de Pepe ha obligat Gulacsi a una nova aturada providencial per evitar el gol. Hongria ha estirat línies i Sallai ha portat perill amb un xut exterior que ha salvat Rui Patricio. Un miratge. Bruno Fernandes ha tornat a topar amb el porter d'Hongria en un esplèndid cacau des de fora de l'àrea. Gulacsi ha demostrat una vegada més les seves grans qualitats sota pals. En una arribada aïllada dels locals, Schon ha marcat un gol que ha acabat sent anul·lat per fora de joc al minut 80. El que sí que ha pujat al marcador ha estat el gol de Rafa Guerreiro en col·laboració amb Orbán que desvia amb la cama i despista Gulacsi (0-1, minut 84). Portugal s'ha avançat amb un punt de sort i això ha provocat que Hongria es desfés com un terròs de sucre. En la següent jugada pràcticament penal d'Orbán a Rafa Silva i Cristiano Ronaldo l'ha transformat per eixamplar la diferència (0-2, minut 87). El mateix Ronaldo ha marcat el definitiu 0 a 3 al minut 90 després d'una gran combinació amb Rafa Silva fregant el fora de joc.