Els jugadors de Portugal celebren la victòria contra Suïssa (EFE)
Futbol

Portugal s'imposa a Suïssa en una final i es classifica per al Mundial de Rússia (2-0)

Els portuguesos han obtingut el bitllet en l'última jornada de la fase de classificació amb una victòria contra Suïssa a l'estadi Da Luz. França també s'ha classificat de forma directa i Suècia, Suïssa i Grècia disputaran la repesca

Actualitzat

La Portugal de Cristiano Ronaldo ha suat de valent però finalment s'ha classificat de forma directa per al Mundial del 2018 a Rússia. Els portuguesos, amb el blaugrana Nelson Semedo a l'onze titular, han obtingut el bitllet en l'última jornada de la fase de classificació amb una victòria contra Suïssa a l'Estadi Da Luz de Lisboa per 2 a 0. Djourou, en pròpia porta, ha obert el camí del triomf local en el minut 40 i en la represa, André Silva, en el 57, ha fet la sentència definitiva. Suïssa, que en tenia prou amb un empat per classificar-se, s'haurà de conformar a disputar la repesca.

França, amb els blaugrana Samuel Umtiti i Lucas Digne de titulars, també ha obtingut el bitllet mundialista amb un triomf treballat contra Bielorússia a l'Estadi de Saint-Denis (2-1). Griezmann i Giroud han fet els gols dels "blues" i Anton Saroka, en el 44, ha retallat distàncies. En la represa, el marcador ja no s'ha mogut més i el conjunt francès tornarà a jugar en una fase final com a líder del Grup A. En aquest mateix grup, Suècia disputarà la repesca tot i perdre a Holanda per 2 a 0. El doblet d'Arjen Robben ha estat estèril i no ha pogut evitar la sorprenent eliminació dels "oranje", que necessitaven una golejada que no ha estat.

I en el Grup H, amb Bèlgica ja classificada de manera brillant, Grècia ha certificat el seu pas a la repesca amb una victòria contra la dèbil Gibraltar (4-0) i ha fet estèril el triomf de Bòsnia a Estònia per 1 a 2.

 

Anar al contingut