Hoquei patins

Portugal aparta Espanya de la final del mundial i s'enfrontarà a l'Argentina pel títol (2-4)

La bona actuació del porter portuguès i la falta d'encert en les jugades a bola parada han condemnat la selecció espanyola, que es jugarà la medalla de bronze contra França

Joan Ramon VallvéActualitzat

La selecció espanyola d'hoquei sobre patins es queda sense la final mundialista per la falta d'encert en les jugades a bola parada i la bona actuació del porter portuguès Angelo Girao.

La primera meitat ha estat molt igualada. La principal preocupació de Portugal era aturar el joc del combinat d'Alejandro Domínguez, encara que fos amb faltes. Quan només quedava un minut i mig per arribar al descans, Jordi Adroher ha desaprotitat una falta directa decretada pels àrbitres. Portugal es veia obligat a jugar en inferioritat numèrica i Adroher ha esmenat l'errada anterior en desviar al fons de la xarxa una bola penjada per Ferran Font. Només quedaven 14 segons d'aquesta primera part.

Els portuguesos han reaccionat en el minut 5 de la represa amb una jugada individual de Gonçalo Alves, que ha marcat l'empat a un. Amb el bloc del Porto sobre la pista, la selecció espanyola cada cop tenia més dificultats i en una ràpida contra Joao Rodrigues ha capgirat el marcador.

Quedava encara un quart d'hora. Casanovas ha desaprofitat un penal. Però, a continuació, Helder Nunes tampoc no ha encertat transformar una falta directa. Joao Rodrigues ha tingut una altra oportunitat des del punt de la falta directa i el porter Sergi Fernández ha tornat a impedir el 3 a 1. Portugal s'ha posat a especular amb la bola per consumir els deu minuts que quedaven i l'empat ha arribat quan només quedava un minut i mig pel final. L'ha fet Alabart en una jugada individual

En l'inci de la segona part de la pròrroga, Joao Rodrigues ha aprofitat un desajust defensiu per fer el 3 a 2. La selecció espanyola encara ha tingut una última falta directa però un cop més Girao ha estat determinant. I jugant sense porter, en l'últim minut Silva ha fet el definitiu 4 a 2. Amb aquesta derrota, els homes d'Alejandro Domínguez hauran de lluitar per la medalla de bronze contra França.

L'Argentina, rival a la final

El rival de Portugal en la final de diumenge serà l'Argentina. L'equip sud-americà ha superat França en l'altra semifinal per tres gols a zero. Després d'arribar amb empat a zero al descans, l'Argentina ha fet lluir la seva qualitat a la represa. El jugador del Barça Pablo Álvarez ha marcat el primer. Han completat el marcador Gonzalo Romero i Carlos Nicolía.