Els jugadors del Porto celebren la classificació (Reuters)

Porto, Celtic, Legia i Ludogorets acompanyen el Mònaco al sorteig de la fase de grups de la Lliga de Campions

Els portuguesos han fet fora una Roma que ha perdut el nord amb dues expulsions, mentre que el Celtic ha patit fins a l'últim moment al camp del Hapoel Beer-Sheva i el Legia no ha respirat tranquil fins al temps de descompte

Mònaco, Porto, Celtic de Glasgow, Legia i Ludogorets son els 5 equips que aquest dimecres, després dels partits de tornada de l'última eliminatòria, han aconseguit classificar-se per al sorteig de la fase de grups de la Lliga de Campions que aquest dijous oferiran en directe TV3 i Esport3 (17:45).

El Mònaco ha eliminat el Vila-real, mentre que el Porto s'ha desfet de la Roma. A Portugal, a l'anada, el resultat havia estat d'empat a 1. A la tornada, disputada a Itàlia, els portuguesos s'han avançat amb un gol de Felipe Monteiro en el minut 8. El conjunt italià s'ha quedat amb 9 després de les expulsions, en els minuts 39 i 51, de Daniele de Rossi i Emerson. Els mexicans Miguel Layún, en el minut 73, i Jesús Manuel Corona, en el 75, han posat el definitiu 0 a 3 en el marcador.

El Celtic de Glasgow, que defensava un 5 a 2 de l'anada a casa, ha patit davant del Hapoel Beer Sheva. Els israelians ben segur recordaran molt de temps el penal fallat en el minut 15 del matx de tornada per Mahran Radi, ja que s'han quedat a només 1 gol d'eliminar els escocesos. L'exespanyolista Ben Sahar ha fet l'1 a 0 en el minut 21 i Ovidiu Hoban el 2 a 0 en el 49.

El Legia de Varsòvia ha eliminat el Dundalk irlandès. A l'anada, els polonesos s'havien imposat per 0 a 2, però a la tornada els primers a marcar han estat els irlandesos, amb un gol de Robbie Benson en el minut 19. Per posar més dramatisme al matx, el Legia s'ha quedat amb un home menys en el minut 67 després de l'expulsió de Hiousek. En el temps afegit, Michal Kucharczyk ha acabat amb el patiment local aconseguint el gol del definitiu empat a 1.

L'equip búlgar del Ludogorets ha deixat fora de la Lliga de Campions el Viktoria Plzen. Els txecs havien de remuntar a casa els dos gols en contra de l'anada, i han fet un primer pas amb el gol de Michael Duris en el minut 7. Tot i l'empat de Vura en el minut 16, els locals no han deixat de buscar la classificació i s'han tornat a avançar, amb un gol d'Ales Mateju, en el minut 65. En el minut 95, Claudiu Keseru ha empatat a 2 per als visitants.

Vila-real, Roma, Hapoel Beer Sheva, Dundalk i Plzen, els cinc equips que han estat eliminats de la Lliga de Campions aquest dimarts, passaran a disputar la Lliga Europa.