La pancarta sexista a l'estadi del Rapid de Viena que avergonyeix el futbol austríac
Futbol internacional

Polèmica per una pancarta sexista penjada a l'estadi del Rapid de Viena

Els seguidors radicals del conjunt vienès van col·locar una pancarta amb la següent frase: "Un estadi buit és com follar-se una tia lletja"

Redacció Esport3Actualitzat

Una pancarta amb un lema sexista penjada el diumenge per seguidors radicals a l'estadi on es va disputar el partit entre el Rapid de Viena i el Hartberg ha generat una gran polèmica a Àustria. A la pancarta, escrita en el dialecte vienès de l'alemany, figurava la següent frase: "Un estadi buit és com follar-se una tia lletja".

Els seguidors del Rapid, que van col·locar aquest ofensiu missatge darrere de la porteria oest del seu estadi tres hores abans de començar el partit, volien expressar així el seu malestar per les restriccions contra la Covid-19, que prohibeixen els partits de futbol amb públic.

Quinze minuts abans de l'inici del partit, la pancarta va ser despenjada, però només després d'una llarga discussió entre la presidència del tradicional club vienès i el grup de seguidors radicals. No obstant això, les càmeres de televisió ja havien gravat imatges de l'estadi buit amb la pancarta, que van ser compartides per milers d'usuaris a través de les xarxes socials.

Mentre que grups feministes, partits de l'oposició i el govern han denunciat el llenguatge vulgar i sexista de la pancarta, el Rapid de Viena ha preferit parlar de "llibertat d'expressió".

"No veig cap escàndol. El tema va ser solucionat abans de l'inici del partit", ha assegurat Christoph Peschek, gerent de l'històric Rapid, 32 vegades campió de la Bundesliga austríaca.

Anar al contingut