LeBron, indignat per una falta no xiulada al final del Celtics-Lakers (@Lakers)

Polèmica arbitral al Celtics-Lakers: la indignació extrema mai vista en LeBron

Tatum ha fet una falta clara sobre la botzina a l'estrella dels Lakers, però els àrbitres no l'han xiulat i LeBron ha explotat

Duel d'alt voltatge aquesta matinada a l'NBA. Dos gegants històrics de la lliga, els Boston Celtics i els Los Angeles Lakers, s'han vist les cares en un partit que ha acabat amb polèmica.

El final ha estat d'infart. Després d'haver regnat la igualtat absoluta durant tot el partit, els californians estaven a punt d'emportar-se'l. Però, a falta de 14 segons per jugar i amb +3 al marcador a favor dels angelins, Tatum ha capturat un rebot clau després que Al Horford fallés un triple i ha aconseguit el 2+1 que ha empatat el duel. I ha estat llavors quan ha començat la polèmica.

LeBron James, que ha tornat a signar una actuació colossal, amb 41 punts, 9 rebots i 8 assistències, ha agafat la pilota i ha fet la seva tradicional i gairebé imparable entrada a cistella. Tatum, en un intent d'aturar-lo, ha donat un cop al braç de l'estrella de Los Angeles, fet que li ha impedit anotar.

Els àrbitres no han assenyalat falta, el temps s'ha esgotat i el partit ha arribat a la pròrroga, i ha estat aleshores quan tots els jugadors i el cos tècnic dels Lakers han entrat en erupció. Fins i tot Patrick Beverly s'ha acostat amb una càmera a un dels àrbitres per ensenyar-li la jugada, però, lluny de corregir, l'ha sancionat amb una tècnica.

A la pròrroga, els Celtics han guanyat uns Lakers que s'han vist sobrepassats per la situació (125-121). Al final del partit, Anthony Davis ha estat incapaç de reprimir la seva indignació. A les declaracions de Davis s'hi han sumat el mateix LeBron i Dennis Schroder.

"Et garanteixo que, si els àrbitres comencessin a rebre multes per faltes no xiulades, tot aniria millor. Avui ens han estafat."

"No entenc res. No veig que això els passi als altres equips."

"Perdre entre tres i cinc partits per errors arbitrals és realment dur."

En acabar el partit, l'NBA ha publicat un comunicat que analitzava els últims instants de partit i en què confirmava l'error arbitral.

"Hi ha contacte. En aquell moment, durant el partit, no vam veure falta. Ens vam perdre la jugada."