Escalada

Polèmica al Mundial d'escalada pel tractament sexista de les imatges d'una competidora

La retransmissió va destacar en excés unes empremtes de guix a les natges de l'austríaca Johanna Färber

Redacció Esport3Actualitzat

L'austríaca Johanna Färber, que competia en el Campionat del Món de Moscou, va ser objecte d'un polèmic pla curt de les empremtes dels seus dits en el short de competició.

La Federació Internacional d'Escalada Esportiva (IFSC) s'ha vist obligada a emetre la segona disculpa de la temporada. No era el primer cop que passava un incident d'aquest tipus. A la Copa Mundial IFSC d'Innsbruck al juny, la retransmissió també va recrear-se inapropiadament amb el cos de Färber.

L'IFSC ha condemnat la "cosificació del cos humà" i ha demanat disculpes a l'austríaca per les imatges difoses.

"L'IFSC voldria disculpar-se profundament amb Johanna Färber i tota la comunitat d'escalada esportiva per les imatges que s'han difós durant la semifinal de boulder femení al Campionat Mundial IFSC d'escalada de Moscou 2021"

Els espectadors van presentar queixes sobre la retransmissió a l'IFSC després que es posés de rellevància un primer pla d'empremtes de guix a la part posterior dels pantalons de Färber.

Färber ha qualificat l'incident d'"irrespectuós i molest".

En ambdues ocasions, la transmissió en directe es va eliminar del canal de YouTube de l'IFSC i es va editar abans de tornar-lo a penjar amb la seqüència eliminada.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut