El moment en què la delegació catalana va pujar a l'escenari en la inauguració de la prova (Ajuntament de Reinosa)
Bike trial

Polèmica al mundial de Reinosa en sonar els himnes d'Espanya i Catalunya

Catalunya ha competit amb una delegació pròpia i en l'acte inaugural va rebre el mateix tractament que la resta de delegacions

Redacció Esport3Actualitzat

La localitat càntabra de Reinosa ha acollit des de dimecres i fins a aquest diumenge el Mundial de bicitrial, que s'ha vist embolicat en una viva polèmica perquè durant l'acte d'inauguració van sonar els himnes d'Espanya i també de Catalunya, que han competit en la prova amb delegacions separades.

Les crítiques han arribat des de Ciutadans i Vox, partits que no tenen representació municipal a Reinosa i que ja han assegurat que portaran l'afer al Parlament de Cantàbria, que reprendrà l'activitat passat l'estiu.

L'Ajuntament s'ha defensat indicant que en "cap moment" de la cerimònia inaugural es va equiparar la delegació de Catalunya "amb cap país o nació" i ha acusat les formacions polítiques que han criticat els fets d'"instrumentalitzar" un esdeveniment important per a Reinosa "sense ni tan sols haver-hi estat presents".

Al Mundial de bicitrial de Reinosa, impulsat pel campió del món local, Raúl Gutiérrez, hi han participat una vuitantena de pilots que han representat set delegacions: Portugal, Itàlia, França, el Regne Unit, la República Txeca, Espanya i Catalunya.

El Consejo Superior de dedportes (CSD) ha intervingut per aclarir que és completament aliè a la polèmica i que es tracta "d'una competició privada fora de la UCI i de la federació espanyola de ciclisme. Per tant, no és una competició oficial", ha subratllat.  

 

Anar al contingut