Corredors de l'Ineos, uns dels millors pagats del pilot mundial, lluint el mallot d'aquesta temporada
Corredors de l'Ineos, uns dels millors pagats del pilot mundial, lluint el mallot d'aquesta temporada
ciclisme

Polèmica al ciclisme espanyol per les banderes escollides per dos corredors

Rebombori a la xarxa per la decisió dels ciclistes de l'equip Ineos Jonathan Castroviejo i Omar Fraile

Redacció Esport3Actualitzat

El curs ciclista ha arrencat amb clàssics com la Volta a la Comunitat Valenciana. L'edició 74 de la ronda, però, ha començat amb una polèmica que té l'equip Ineos Grenadiers com a protagonista. La protocol·lària publicació que fan tots els conjunts anunciant els corredors seleccionats per a la competició ha desencadenat un considerable rebombori a les xarxes socials.

El motiu són les banderes triades per un parell dels seus ciclistes. La política de l'esquadra britànica és que cadascun dels seus professionals esculli la bandera que acompanya el seu nom. Fent ús d'aquesta llibertat, no és la primera vegada que el basc Omar Fraile tria l'ikurriña. Ja en el seu dia, un històric com Històrics d'Ineos com Geraint Thomas sortia amb la del País de Gal·les.

Més ha sorprès que el biscaí Jonathan Castroviejo també hagi optat per renunciar lluir la bandera d'Espanya i sortir al costat de l'emblema de l'equip on corre per cinquena temporada. Només l'andalús Carlos Rodríguez es fa acompanyar de la bandera de l'estat que, en el seu cas, també porta al mallot com a vigent campió d'Espanya de ruta.

La polèmica ha provocat opinions de tota mena, especialment a Twitter. Aquestes es mouen entre els que aplaudeixen la iniciativa de l'equip i els que posen el crit al cel. Només cal llegir les respostes al post de la discòrdia. 

Anar al contingut