Verstappen ha guanyat la cursa més curta de la història de la Fórmula 1 (Reuters)
Fórmula 1

Spa viu la cursa més curta de la història de la Fórmula 1

Max Verstappen ha estat el guanyador de la prova que s'ha disputat a tres voltes darrere del cotxe de seguretat per la poca visibilitat que hi havia al traçat

Francesc RosésActualitzat

La pluja ha impedit que avui es pogués disputar el Gran Premi de Bèlgica en condicions normals. La pista era plena d'aigua des del moment previst per a la sortida, a les tres de la tarda, i el procediment s'ha anat retardant. En un principi s'han fet unes quantes voltes darrere del cotxe de seguretat, pero al cap de tres voltes s'ha mostrat la bandera vermella.

En una tarda plena d'indecisions per part d'un director de carrera molt preocupat perquè hi hagués accidents, s'ha decidit començar una cursa darrere del cotxe de seguretat a un quart de set de la tarda. Si marxava el cotxe de seguretat, la carrera hauria hagut de durar una hora. Però quan només s'havien cobert tres voltes s'ha tornat a mostrar la bandera vermella. A l'haver-se fet el nombre mínim de voltes, s'ha declarat la carrera acabada i s'han donat la meitat dels punts als deu primers classificats, mesura que s'aplica quan no s'arriba a cobrir el 75% d'un gran premi.

D'aquesta manera la classificació s'ha establert tal com estava l'engraellat de sortida definitiu, on eren absents dels primers llocs Checo Pérez, accidentat en la volta d'anada al box en el primer engraellat, i Lando Norris i Kimi Räikkönen, penalitzats per haver dut a terme moltes modificacions en els seus cotxes. Max Verstappen ha estat el guanyador de la cursa, però nomes li ha tret cinc punts en comptes de deu al seu principal rival, Lewis Hamilton, que arribarà diumenge que ve al Gran Premi d'Holanda com a líder del campionat. George Russell, per la seva banda, ha acabat segon i ha aconseguit el primer podi de la seva carrera.

És la sisena vegada en la història de la Fórmula 1 que es donen la meitat dels punts als primers classificats. El primer cop va ser a Barcelona l'any 1975, quan, a causa d'un tràgic accident, es va haver d'interrompre el Gran Premi d'Espanya, que va guanyar l'alemany Jochen Mass. La d'avui ha estat la carrera més curta en la història dels grans premis de Fórmula 1.

Anar al contingut