Tenis

Polèmica a l'Open dels Estats Units per l'advertiment d'un àrbitre a una jugadora per treure's la samarreta a la pista

L'acció de la francesa Alizé Cornet ha comportat una pluja de crítiques i l'organització s'ha vist gairebé obligada a revisar la normativa del torneig

Jordi RobirosaActualitzat

Tot just després del descans i abans de començar el tercer set, Alizé Cornet s'adona que duu la samarreta al revés, es tomba i, ràpidament, la gira i se la posa del dret. I va ser llavors quan l'àrbitre Christian Rask, aplicant el reglament, la va amonestar. "Això no ho pots fer...", li va dir. La sorpresa de Cornet va ser notable.

"No podia jugar així, tenia la samarreta aquí dalt i no estava bé. No vaig pensar que fes res mal fet, això sí que no."

Però les normes no són iguals per a tothom. En un partit de fa tres anys entre Richard Gasquet i Novak Djokovic, el francès es va treure la samarreta en ple partit i l'hi va oferir a una seguidora. Per aquesta acció, que va acabar amb dos petons, no va haver-hi cap amonestació.

"Segur, les dones reben un tracte diferent. Però millorem, sobretot en el tenis. Crec que les jugadores de la WTA podem estar contentes."

El rebombori ha estat tan gran que l'Open USA ha deixat sense efecte l'amonestació i ha dit que d'ara endavant aquest gest de Cornet ja no serà reprovable.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut