FÓRMULA 1

Polèmica a l'F1 pel codi de vestimenta de les dones al GP de l'Aràbia

Pilots, equips i públic obligats a seguir un estricte protocol en la roba

Actualitzat

La polèmica va començar simplement amb la candidatura de l'Aràbia Saudita a acollir un Gran Premi de Fórmula 1. Lluny d'apaivagar-se, aquesta polèmica s'ha anat incrementant amb el pas el temps. Les protestes d'associacions en defensa dels drets humans es van succeir quan el recinte va començar a tenir endarreriments en la construcció. Ara, la prova torna a estar en voga pel codi de vestimenta que ha fet públic l'organització.

El personal dels equips de Fórmula 1 i els periodistes acreditats per a la carrera ja han rebut un dossier per preparar el Gran Premi. Entre altres informacions també hi ha la del codi de vestimenta, que ha aixecat polseguera. Va dirigit tant a homes com a dones, encara que el d'elles és més rígid. La cultura de país es podrà veure al pàdoc amb la forma de vestir de la gent durant la cita.

 



En el cas d'ells, l'organització ha prohibit del tot anar sense samarreta i també la roba de tirants, els pantalons curts i els texans trencats. Més surrealista és el codi de vestimenta per a elles. L'Aràbia Saudita els prohibeix, també, els texans trencats com en el cas dels homes, però a més hi ha altres imposicions: les faldilles, els pantalons curts, qualsevol tipus de vestit –sigui amb escot o no– i els biquinis. D'aquesta manera, les dones no podran pràcticament exhibir cap part del seu cos. Aquesta normativa s'aplica als membres de l'organització, els pilots, els equips i el públic.

 

En qualsevol cas, encara no és segur que aquesta temporada es corri a Jeddah. El circuit no està acabat i les obres estan força endarrerides quan tot just falta un mes i mig per a la carrera. A més, la Fórmula 1 serà l'única competició que rodarà en aquest traçat, de manera que no hi haurà altres proves. Això ha provocat molts dubtes al pàdoc sobre si la cita s'ha de celebrar o no.

Del Gran Premi de l'Aràbia Saudita se'n parlarà i, a mesura que es vagi acostant la cita, se n'anirà parlant cada vegada més. El món àrab porta diversos anys intentant apropar-se a l'esport d'elit per netejar la seva imatge. Aquest intent desesperat per fer-ho amb el "Gran Circ" pot ser dantesc.

Anar al contingut