MotoGP

Pol Espargaró té tres fractures i una contusió després d'una forta caiguda a Portimao

El petit dels Espargaró es manté a la unitat de semicrítics després de passar "una nit estable i amb constants normals" a l'hospital

Redacció Esport3Actualitzat

El Mundial de MotoGP 2023 va començar amb un gran ensurt per als nostres. Durant la segona sessió d'entrenaments lliures a Portimao, Pol Espargaró va tenir un greu accident quan faltaven poc més de 13 minuts per al final. La caiguda va ser al revolt 10 del traçat portuguès, i el pilot de Granollers va quedar enganxat a la seva Gas Gas, que el va empènyer fins a la tanca.

L'accident va provocar la bandera vermella i la sessió es va aturar durant uns minuts. La tensió va anar en augment quan els serveis mèdics trigaven més de l'habitual a treure el pilot del lloc de l'accident. Les imatges mostraven Pol Espargaró estès a terra sense moure's, tot i que no va arribar a perdre el coneixement.

Així mateix ho va explicar el director mèdic de MotoGP, el doctor Ángel Charte, que va anunciar que el pilot va ser traslladat a l'Hospital de Faro per sotmetre's a més proves mèdiques.

"No ha perdut la consciència, no ha hagut de ser intubat, però té una forta contusió pulmonar. El pilot haurà de ser sotmès a proves mèdiques per veure quin és l'abast de la lesió. Mou els peus i els braços i no s'ha de témer cap lesió medul·lar. Les primeres proves han mostrat que el pilot està estable, però necessitem fer-n'hi més a l'hospital."


Tres fractures i una contusió

Les darreres proves mèdiques que s'han fet a Pol Espargaró després d'una nit en observació han detectat una fractura a la mandíbula, una petita fractura en una vèrtebra cervical i una altra en una vèrtebra dorsal, segons ha explicat el doctor Charte. A més, el pilot granollerí també té múltiples contusions i un fort traumatisme pulmonar. Espargaró ha passat una primera nit "estable i amb constants normals" a l'hospital de Faro on està ingressat, tot i que s'estarà encara més temps en observació. De moment, no l'han mogut de la unitat de semicrítics.  

Miller, el més ràpid

En l'àmbit esportiu, el més ràpid ha estat l'australià Jack Miller en una sessió que ha agrupat 14 pilots en només set centèsimes de segon.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut