Pol Espargaró, en una imatge recent (Reuters)
Motor

Pol Espargaró és el més ràpid en la primera jornada del Gran Premi d'Àustria

El pilot vallesà situa la seva KTM com a referència en una sessió en què les Yamaha de Quartararo i Maverick han estat molt discretes

Actualitzat

El moment dolç de les KTM a MotoGP pot estar a tocar, aprofitant la deserció d'Honda després de la baixa de Marc Márquez i la poca presència de les Ducati fins ara. La marca austríaca vol aprofitar l'estela del triomf de Brad Binder al Gran Premi de la República Txeca per prolongar el seu moment d'èxit aprofitant que ara correrà dues curses "a casa", al Red Bull Ring de Spielberg

Això, almenys, és el que es deriva de la primera sessió d'entrenaments lliures del Gran Premi d'Àustria, on Pol Espargaró ha fet el millor temps. El pilot granollerí, que hauria pogut lluitar per la victòria a Brno si no hagués patit una topada amb Johann Zarco, ha tornat a demostrar el seu bon estat de forma a Spielberg en una sessió en què el líder del Mundial, Fabio Quartararo, el segon, Maverick Viñales i el Binder han fet temps molt discrets.

Bona feina també d'Àlex Rins (Suzuki), que ha marcat el quart millor temps i ha demostrat que la lesió de clavicula de la primera cursa ja està oblidada. En canvi, Maverick Viñales ha firmat el dotzè millor temps, just darrere Quartararo, i s'ha afegit al to baix general de les Yamaha. Aleix Espargaró, Àlex Márquez i Tito Rabat han estat entre els més lents d'aquesta primera mànega.

A la segona sessió, la pluja ha impedit que cap pilot millorés els temps de la primera ronda. Per tant, s'ha mantingut l'"statu quo", amb avantatge per al petit dels Espargaró. Sobre mullat, el més ràpìd ha estat Jack Miller. 

 

Lowes supera Martín a Moto2

L'aparició irregular de la pluja al Red Bull Ring de Spielberg ha permès que els pilots de Moto2 fossin els únics a millorar considerablement els temps matinals. En aquesta sessió, la segona, el britànic Sam Lowes ha superat l'espanyol Jorge Martín en el particular duel que han protagonitzat als darrers minuts de la jornada. Per darrere seu han finalitzat Jake Dixon i Augusto Fernández, amb Jorge Navarro a la sisena posició.

Tony Arbolino, el més ràpid a Moto3

La pluja ha fet acte de presència a spielberg durant la segona sessió d'entrenaments de Moto3 i això ha fet que prevalgeussin els temps de la primera mànega, on el més ràpid ha estat Tony Arbolino. Un dels pocs que ha millorat temps ha estat Gabri Rodrigo, amb el vuitè millor registre. El líder del Mundial, Albert Arenas ha marcat el desè millor temps.

Anar al contingut