Tadej Pogacar celebra la victòria d'etapa a Le Grand Colombier (EFE/EPA/Anne-Christine Poujoulat)
Ciclisme

Pogacar s'imposa en l'etapa reina del Tour i Bernal diu adeu a la victòria

El jove eslovè s'ha imposat en un ajustat esprint final al seu compatriota Primoz Roglic, que es manté com a líder de la classificació general, mentre que l'últim guanyador del Tour ha cedit més de set minuts a la meta de Le Grand Colombier

David CarballoActualitzat

Tadej Pogacar s'ha imposat en la 15a etapa del Tour, l'etapa reina dels Alps amb final a Le Grand Colombier. El jove eslovè s'ha imposat en un ajustat esprint final al seu compatriota Primoz Roglic, que es manté com a líder de la classificació general amb 40 segons d'avantatge sobre Pogacar. El colombià Rigoberto Uran ha pujat a la tercera posició del podi a 1 minut i 34 segons després de la gran crisi del seu compatriota Egan Bernal.

El colombià de l'equip Ineos ha dit adeu a totes les opcions de revalidar la victòria al Tour després de quedar-se despenjat del grup de favorits en l'última ascensió a Le Grand Colombier i ha cedit més de 7 minuts a la línia d'arribada. També ha perdut temps el seu compatriota Nairo Quintana, que tampoc podrà lluitar per pujar al podi final de París.

Amb la fuga del dia neutralitzada, l'equip del líder Primoz Roglic, el Jumbo Visma, ha controlat amb mà de ferro la pujada final i ha evitat qualsevol atac. Només Adam Yates ho ha provat a falta de set quilòmetres però no ha pogut obrir distàncies i ràpidament ha estat caçat. En els últims 500 metres, Roglic ha atacat amb duresa per intentar guanyar l'etapa però el seu compatriota Tadej Pogacar l'ha acabat superant i s'ha emportat el segon triomf en aquesta edició del Tour.

Anar al contingut