Evenepoel, celebrant la victòria a San Sebastià (EFE)
Evenepoel, celebrant la victòria a San Sebastià (EFE)
ciclisme

Pogacar pateix les conseqüències del Tour i Evenepoel s'exhibeix a Sant Sebastià

El corredor belga ha atacat a 45 quilòmetres de la meta i hi ha arribat en solitari

Xavi FrancèsActualitzat

Remco Evenepoel s'ha exhibit a la Clàssica de Sant Sebastià. El jove corredor belga ha atacat quan faltaven 45 quilòmetres per a la meta i ha arribat en solitari a la línia de meta a dos minuts del primer perseguidor. Sivakov ha estat segon i Benoot ha completat el podi. Amb 22 anys, Evenepoel ha deixat clar que té un punt de forma òptim de cara a intentar competir a La Vuelta.

Tadej Pogacar ha participat en la cursa, però ràpidament ha pagat l'esforç del Tour de França i ha quedat despenjat. L'eslovè ha quedat fos físicament i mentalment després de quedar segon en la cursa francesa tot just fa sis dies.

Un atac brutal al port d'Erlaitz, a 45 quilòmetres del final

En un terreny dur i amb més de 220 quilòmetres, Remco Evenepoel s'ha tornat a exhibir ben lluny de meta. A 45 km del final, ha canviat el ritme en l'ascensió a Erlaitz i s'ha endut Simon Yates enganxat a la roda. Al cap d'uns metres el britànic no ha pogut seguir el ritme del belga.

Evenepoel ha augmentat la diferència respecte del belga fins a situar-la per sobre del minut en la baixada d'Erlaitz, i ha afrontat el port final amb avantatge. Un grup de corredors format per Carlos Rodríguez, Simon Yates, Sivakov, Dumoulin i Mollema s'han posat d'acord per perseguir el líder de la cursa.

El jove corredor belga ha superat amb comoditat l'última ascensió del dia i ha arribat al bulevard de Sant Sebastià en solitari a 2 minuts de Sivakov. Segona victòria d'Evenepoel a la Clàssica per a un dels millors corredors de curses d'un dia actualment. Ara, amb la Vuelta té l'oportunitat de brillar en una gran volta per etapes.

Kooji, primer líder de la Volta a Polònia

I aquest dissabte ha començat la Volta a Polònia, que es podrà veure cada dia per Esport3 fins divendres que ve. La primera etapa s'ha resolt en l'esprint, amb una caiguda en els metres finals que no ha afectat els corredors que disputaven la victòria. El més ràpid ha estat el jove de 20 anys Olav Kooij, del Jumbo, perfectament llençat pel seu company Mike Teunissen. Segon ha estat Phil Bauhaus i tercer Jordi Meeus. Dos dels grans favorits, Cavendish i Démare, han entrat vuitè i novè, respectivament.

Olav Kooji, del Jumbo, celebra la victòria d'etapa (@Tour_de_Pologne)

La segona etapa, aquest diumenge, serà una nova oportunitat per als esprínters. 
 

Anar al contingut