Ciclisme

Pogacar guanya la primera contrarellotge del Tour i apunta al liderat

Tadej Pogacar ha guanyat amb autoritat la primera contrarellotge del Tour i podrà afrontar la muntanya amb un còmode avantatge respecte als seus principals rivals: 1' 36" sobre Carapaz i 1' 40" sobre Roglic

Redacció Esport3Actualitzat

El jove eslovè Tadej Pogacar, que va acabar l'últim Tour amb una exhibició en la contrarellotge decisiva, ha tornat a deixar clar avui en els 27 quilòmetres cronometrats de la cinquena etapa, que ara mateix no té rival. Ha rodat a 51 km per hora i ha superat tant els altres favorits de la general com els especialistes, com Stephan Küng, que s'havia mantingut al capdavant de l'etapa fins l'arribada de Pogacar.

Per la seva banda, Mathieu Van der Poel ha fet una defensa extraordinària del maillot groc i l'ha acabat salvant per 8 segons. Pogacar, però, comença a marcar territori i arribarà a les etapes de muntanya en una posició de privilegi respecte els seus rivals. Roglic, que tòricament era superior en la crono respecte Pogacar, ha cedit 44 segons i és a 1' 40'' del seu compatriota. Carapaz, que ja preveia perdre temps respecte els eslovens, ha perdut 1' 44'' amb Pogacar i un minut amb Roglic.

Demà tornen les opcions de guanyar etapa pels esprínters, amb 160 quilòmetres entre Tours i Chateauroux.

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Tour de França
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut