Pogacar celebrant la victòria a Peyragudes (Reuters)
Pogacar celebrant la victòria a Peyragudes (Reuters)
ciclisme

Pogacar guanya a Peyragudes però no aconsegueix distanciar Vingegaard

L'eslovè ha retallat els 4 segons de bonificació de l'etapa i encara és a 2:18 del mallot groc, amb només una etapa de muntanya del final del Tour de França

Xavi FrancèsActualitzat

Tadej Pogacar s'ha endut la 17a etapa del Tour amb final al coll de Peyragudes, però no ha estat capaç de desempallegar-se de Vingegaard, que ha resistit sol i segueix amb el mallot groc. L'eslovè ha estat guiat pel seu company Brandon McNulty fins als últims metres de l'etapa, on ha canviat el ritme per endur-se l'etapa. Vingegaard ha estat segon i només ha cedit els quatre segons de la bonificació.

A Pogacar li queda una oportunitat a la muntanya per intentar retallar temps a Vingegaard abans de la contrarellotge decisiva final. El danès té encara 2:18 d'avantatge respecte a l'eslovè.

Una nova oportunitat perduda

La jornada ha començat amb una nova baixa a l'equip de Pogacar. Majka, el millor gregari en la muntanya de l'eslovè, ha hagut d'abandonar després de fer-se una lesió muscular en l'etapa anterior.

L'etapa era curta (130 km), s'ha sortit a tota velocitat i no s'ha pogut formar l'escapada fins al primer port del dia, el coll d'Aspin. Alexéi Lutsenko i Thibaut Pinot han estat els primers a canviar el ritme i marxar uns metres d'un pilot que no trepitjava el fre. Uns quilòmetres després s'ha format un segon grup de quinze corredors amb el francès Romain Bardet al capdavant.

En el segon coll de la jornada, el Houquette d'Ancizan, Adam Yates -sisè classificat de la general- ja s'ha despenjat del grup dels favorits. El britànic ha estat un dels grans perjudicats del dia.

L'UAE i especialment Brandon McNulty han estat una bombona d'oxigen per a Pogacar. El jove corredor nord-americà ha marcat el ritme del grup de favorits fins que ha enfonsat l'escapada i tot un reguitzell de favorits. Nairo Quintana, Bardet i Geraint Thomas han cedit davant el ritme dels companys de Pogacar. Sepp Kuss també ha cedit i a l'hora de la veritat Vingegaard s'ha quedat tot sol amb els dos corredors de l'UAE.

El primer atac de Pogacar ha arribat a pocs metres de coronar el penúltim port. Vingegaard ha respost amb la mateixa aparent facilitat dels darrers dies. McNulty ha tornat a connectar en la baixada i els tres han arribat junts fins al peu de Peyragudes.

L'ascensió final a Peyragudes ha deixat en evidència que Pogacar no confia en excés a destronar Vingegaard d'una sola tacada. L'eslovè ha esperat fins als darrers metres per canviar el ritme i esgarrapar només 4 segons al mallot groc.

ARXIVAT A:
Tour de França
Anar al contingut