Espanyol

Pochettino: "Sóc molt optimista de cara al futur, crec que l'any que ve serà bo"

Iván de la Peña va tenir 15 minuts per acomiadar-se de l'Espanyol i del futbol. Després del seu últim partit com a professional, el jugador càntabre s'ha mostrat molt satisfet de l'emotiu homenatge que li va brindar l'afició blanc-i-blava i ha agraït l'actitud dels aficionats, dels companys i del cos tècnic en el seu adéu. A banda del comiat de De la Peña, el final de curs a Cornellà-el Prat va acabar amb una nova derrota contra el Sevilla i amb molts deures pendents per l'estiu d'una plantilla que pot tenir moltes variacions de cara a la temporada que ve. Mauricio Pochettino, que ha estat el convidat del programa "Hat-trick Espanyol", ha assegurat que és molt optimista de cara a la temporada que ve.

Actualitzat
Mauricio Pochettino ha estat el convidat del programa "Hat-trick Espanyol" per repassar la temporada del club blanc-i-blau. El tècnic argentí n'ha fet un balanç positiu i s'ha mostrat molt optimista de cara al futur del seu equip la temporada que ve. Segons Pochettino, la secretaria tècnica de l'Espanyol està fent una bona feina i per això està convençut que el seu equip farà un pas endavant. Pochettino també ha justificat els traspassos de jugadors importants en el mercat d'hivern com Víctor Ruiz o Dídac Vilà per les necessitats econòmiques de l'entitat.

L'entrenador blanc-i-blau també ha tingut paraules d'elogi cap a Iván de la Peña l'endemà del seu adéu i ha deixat en mans de la direcció esportiva del club la continuïtat de jugadors que acaben contracte com Javi Chica o David Garcia.

De la Peña: "Em sento alliberat"

"Estic molt orgullós de pertànyer a aquest club. Ha estat espectacular el que ha passat, realment és molt bonic acomiadar-se al terreny de joc. A més, tenia al costat la família. Em sento alliberat després d'aquest partit i espero no plorar més ara", ha fet broma el capità de l'Espanyol, que ahir va posar fi a nou anys de jugador periquito. El migcampista, de 35 anys, ha lloat la resta de l'equip: "És un plaer i un honor tenir aquests futbolistes com a companys. Sempre portaré al cor tota la plantilla. També vull agrair al míster que em donés l'oportunitat d'acomiadar-me. Em va dir que gaudís, però els deu minuts se'm van fer curts."

Els seus problemes físics, amb tres lesions en una temporada en la qual només ha disputat 42 minuts, feien impossible que seguís en actiu. "Ja m'agradaria, però cal dir prou. És dur quan arriba aquest moment, però un ha d'acceptar-ho." Finalment, l'encara jugador espanyolista fins al 30 de juny ha desitjat un enorme futur a l'entitat: "Aquest club ha de tirar endavant."

Un equip amb un futur incert

Una vegada acabada la temporada, l'entitat espanyolista té molta feina per fer. Tot apunta que es produirà una veritable revolució en l'actual plantilla blanc-i-blava. Fins a cinc jugadors de l'equip acaben contracte el pròxim 30 de juny: Iván de la Peña, Iván Alonso, David García, Javi Chica i Aldo Duscher. El càntabre va dir ahir adéu al futbol i no seguirà. La marxa d'Iván Alonso també sembla cantada després que ell mateix pràcticament es va acomiadar del club. David García apunta a l'estranger i Chica, al Betis. El futur de Duscher, que va signar per un any, és incert. I, "a priori", cap dels cedits tornarà.

Però no només els que acaben contracte podrien anar-se'n de l'Espanyol, ja que hi haurà més sortides aquest estiu. La venda del davanter Pablo Daniel Osvaldo és gairebé un fet. A l'italoargentí el segueixen amb insistència des de la Premier League, encara que la direcció esportiva assegura que no malvendrà el seu màxim realitzador, amb 13 dianes.

Un altre dels que podrien marxar és José Callejón. L'extrem té molt mercat i en els últims mesos se l'ha relacionat amb força amb el Reial Madrid. Fins i tot el mateix president blanc, Florentino Pérez, va assegurar que repescarien el de Motril. El mitja punta Javi Márquez és també en les travesses per ser traspassat.

El porter camerunès Carlos Kameni, per la seva banda, té contracte fins al 2013, però després de la seva última roda de premsa, en la qual acusava l'Espanyol de falta d'ambició i assegurava que estudiaria una oferta si era bona per a les dues parts, són molts els que el veuen fora. Hi haurà un nou culebron amb el futur del porter africà aquest estiu.

Les posicions per reforçar estan perfilades i es comunicaran aviat. De moment, l'Espanyol ja té virtualment lligats els fitxatges de Juan Albín, del Getafe, i Adrián Luna, del Defensor de Montevideo, per la temporada que ve. Els dos puntes uruguaians, a falta de concretar l'operació, reforçarien l'atac de Mauricio Pochettino. En els pròxims dies es concretaran tots els moviments, ja que la direcció esportiva, encapçalada per Ramon Planes, no pensava moure fitxa fins que s'acabés la temporada. Hi haurà canvis de noms, però la filosofia es mantindrà. Joventut i planter, per convicció però també per necessitat econòmica, són les línies mestres.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut