Pitu Comadevall ha estat l'autor dels dos gols del Llagostera
Pitu Comadevall, jugador del Llagostera
Futbol

Plega Pitu Comadevall, l'esquerra que va guiar el Llagostera cap a l'elit

El saltenc, de 37 anys, continuarà al futbol base i a l'àrea institucional del club

Josep Maria Comadevall Crous (Salt, 24 de novembre del 1983) anuncia avui, en una roda de premsa al Municipal de Llagostera, que posa punt final a la seva carrera. Una espantosa lesió de lligaments del genoll durant una fase d'ascens a Segona B va estar a punt de precipitar el seu adeu fa dos anys, però la determinació de Pitu li ha permès viure una última temporada amb dues alegries: la consecució de la Copa Federació i l'accés del conjunt llagosterenc a la Primera RFEF. "Plegaré quan jo vulgui, no per una lesió", havia manifestat.

Pitu, sobrenom que tant és diminutiu del seu nom de pila com fa referència a la seva modesta alçada (1,71 m), es va iniciar en el futbol formatiu del Vilobí ("hi tenia un entrenador que ens feia fer deu minuts de tocs de pilota abans de cada entrenament", va explicar a L'Esportiu) fins que el Barça el va captar en edat cadet. De blaugrana va vestir nou anys, coronats amb un debut amb el primer equip a San Mamés, el maig del 2006, en una última jornada de Lliga: "un record per a tota la vida", com sempre ha manifestat el saltenc.

Malgrat que se l'ha identificat principalment amb el Llagostera, Pitu ha passat també pel Las Palmas, a Segona Divisió, el Gavà, el Badalona i l'Hospitalet, a més d'una breu experiència a la Superlliga índia: trajectòria remarcable per a un jugador a qui, el 2009, el FutbolCat va mostrar entrenant-se en solitari, corrent per les Deveses de Salt -el seu segon camp d'entrenament- a l'espera d'una oferta que va ser, finalment, la del Badalona.

A Llagostera hi va arribar el 2012 i hi va trobar un espai fet a mida per a la seva esquerra de vellut: un terreny de dimensions al límit del reglament i un equip on les accions d'estratègia importen molt. De la trentena llarga de gols firmats amb els llagosterencs, n'hi ha hagut de córner directe, de falta i també des del mig del camp, contra l'Avilés, en el play-off que va dur els d'Oriol Alsina a la Segona Divisió.

Humil, familiar i simpàtic, el caràcter de Pitu s'adiu amb el càrrec que ocuparà a partir d'ara: director institucional del club, a més de continuar coordinant els equips de futbol 7 de l'entitat. El futbol català no deixa de perdre del tot un dels seus jugadors més emblemàtics.

Anar al contingut