Gerard Piqué
Gerard Piqué en una imatge d'arxiu
Barça

Piqué: "La sentència del procés ha estat molt dura. Això només s'arreglarà quan els polítics facin la seva feina"

El central blaugrana explica en una entrevista a El País Semanal que cadascú tindrà la seva opinió sobre la sentència, però que no s'hauria d'haver arribat a aquest punt

Actualitzat

Gerard Piqué s'ha mostrat molt crític amb la sentència del procés, i també amb el fet que es critiqui que els futbolistes es posicionin políticament. El central blaugrana ha concedit una entrevista a El País Semanal on, a banda de parlar de la situació política, també ha donat la seva opinió sobre altres qüestions, com ara les reaccions que provoca quan hi diu la seva.

Sobre el fet que els futbolistes siguin criticats per donar el seu punt de vista, el central es mostra disconforme que hagin de mantenir-se al marge de donar opinions polítiques o que els obliguin a posicionar-se.

"La gent quan va a votar ho fa en secret, per què als futbolistes ens obliguen a posicionar-nos? "

"L'esport i la política van junts, de la mà, sempre. La Copa de Rei es diu del Rei, quan jugues un partit internacional sonen els himnes, i això és política. Que els esportistes no ens podem mullar? Tenim el mateix dret a ser ciutadans que qualsevol altra persona."

 

El blaugrana també es mostra contrari a la sentència del Tribunal Suprem per la seva contundència:

"Ha estat molt dura i ha provocat aldarulls. Si a la gent que promou fer coses sense violència els ha caigut això, quan han sostingut que el que volien fer ho havien de perseguir de forma pacífica... Tot això es podria arreglar de moltes altres formes, però només s'aconseguirà quan els polítics facin la seva feina. Han estat substituïts pels jutges, que han dictat sentència. Cadascú té la seva opinió, uns que és fluixa i els altres que està bé, però no hauríem d'haver arribat a aquest punt."

"Els polítics dels dos costats haurien d'haver fet la seva feina i no ho han complert, tot i que uns són a la presó i d'altres no. Defensar amb arguments no pot ser dolent."

 

El central també explica que al vestidor de la selecció es parla de política entre els jugadors:

"Nosaltres amb la gent de la selecció hem parlat mil vegades de política, però després hem sortit al camp a jugar."

 

Amb tot, Gerard Piqué també subratlla que mai ha dit públicament que sigui independentista:

"Dono suport al dret a decidir, però mai he dit que sigui independentista."

 

El futbolista aprofita també per parlar de les seves polèmiques amb els mitjans de comunicació, i diu que, per a ell, són una motivació més i part de l'espectacle:

"Sé quan 'la liaré', i ho faig perquè em ve de gust. Ho considero part de l'espectacle. Al final, després de dos dies, ningú recorda què has dit."

ARXIVAT A:
Gerard Piqué
Anar al contingut