Piqué assegura que alguna de les idees de Xavi ja s'estan aplicant a l'equip (Pablo Morano/Reuters)
Champions

Piqué: "Caldrà sortir amb el ganivet entre les dents"

El defensa blaugrana creu que el seu equip ha de ser valent en la pressió i intens en la recuperació per mantenir el Bayern i, especialment Lewandowski, lluny de l'àrea barcelonista. Piqué insisteix que a l'equip "se li veuen coses diferents que no tenia".

Redacció Esport3Actualitzat

El central del FC Barcelona Gerard Piqué ha defensat les opcions del seu equip de classificar-se per als vuitens de final de la Lliga de Campions guanyant demà a l'Allianz Arena de Munic. El barceloní espera que el Barça mostri la seva identitat i sigui, al mateix temps, valent i sòlid en defensa.

"Sí que veig possible guanyar, jo no parlaria de miracles. És un partit complicat en un camp molt difícil. Hem de ser nosaltres, ens hi va la vida. És cert que hem marcat pocs gols i ells molts, però, per poder guanyar demà, primer hem de mirar de mantenir la porteria a zero, encaixar molt poc, i perquè això passi hem d'evitar que creïn ocasions. I nosaltres, clar, hem d'aprofitar les nostres. Caldrà un partit pràctic, anar-los a buscar, que no es trobin còmodes, recuperar prop de la seva porteria, estar sovint al seu camp. I en defensa, haurem d'estar més sòlids: quan no marques tants gols val la pena estar sòlid en defensa perquè, si no encaixes, potser amb un gol pots guanyar."

Piqué espera un Bayern que "jugui com sempre ho fa", i està convençut que tots dos equips "atacaran", però es basa en els anomenats brots verds del joc blaugrana per creure que el seu equip pot superar el repte.

"Podríem estar hores i hores comentant per què hem arribat aquí. Però hem de mirar el present i el futur, i encara hi ha coses per les quals podem tenir il·lusió, en el curt i en el mitjà termini. No estem en la situació que voldríem, però a l'equip se li veuen coses diferents que no tenia. Ens en falten moltes, però, si les anem incorporant i anem fent coses millor, estic segur que acabarem competint. Això és un procés, no és d'un dia per a l'altre. Però la recuperació a camp contrari, la pressió després de pèrdua..., són coses en què es veu que l'equip té aquesta gana i aquesta intensitat necessària per guanyar títols. I, a partir d'aquí, el bon joc i els gols acabaran arribant."

Piqué ha insistit que caldrà "sortir amb el ganivet entre les dents" i "ser reconeixibles" per poder guanyar a Baviera, i, preguntat per la manera de frenar Robert Lewandowski, ha emmarcat la resposta en la prestació global de l'equip:

"Caldrà que jugui lluny de l'àrea, i per això caldrà que tots juguem lluny de l'àrea, al seu camp. Robert és molt bo i el que el fa més diferencial de tot és la definició i saber jugar a l'àrea. Si el podem tenir lluny i que ells tinguin la pilota el menys possible, tindrem més opcions de guanyar. Com menys participi en el joc, millor."

El central del planter blaugrana ha admès que, després dels resultats de la temporada, "no es poden donar gaires motius per creure", però ha demanat l'ànim dels aficionats perquè "en aquests moments, en els moments durs, és quan es demostra si algú és culer perquè ho sent de veritat o si ho és només quan es guanya". Piqué ha estat taxatiu quan se li ha demanat com es pot justificar que en sis anys, d'ençà de la Champions de Berlín, s'hagi engrandit tant la diferència entre els dos clubs: "La gestió. És tan senzill com això."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut