Els records del Mundial del 2010 de Gerard Piqué
Futbol

Piqué: "Em vaig trencar la cara per Espanya. Visca el rei! Apa, ja tens titular"

Les memòries de Sud-àfrica del central barceloní quan es compleix el desè aniversari de l'inici del Mundial més català

Redacció Esport3Actualitzat

Gerard Piqué enumera la llista de jugadors catalans que hi havia en la selecció espanyola en el Mundial del 2010: "Valdés, Puyol, Capdevila, Xavi, Cesc i Busi. Sis, no? I jo, set". Entre rialles, el desmemoriat defensa blaugrana explica els seus records del Mundial de Sud-àfrica, en una entrevista amb el periodista Lu Martín que publica el diari l'Esportiu, quan tot just fa 10 anys que Espanya va jugar el seu primer partit de la Copa del Món del 2010 que va acabar amb una derrota contra Suïssa.

Jo era literalment un novell, tenia 22 anys, acabava d'arribar i el meu únic objectiu era passar-m'ho de puta mare. I vaig gaudir moltíssim.

En el primer partit m'obren la cella, en el segon el llavi i, al cap de dos dies, en un entrenament em donen una pilotada a la boca i em tornen a obrir una altra vegada el llavi.

Em vaig trencar la cara per Espanya. Visca el rei! Apa, ja tens titular.

Piqué recorda que en aquell equip que dirigia Vicente del Bosque la presència dels jugadors del Barça era molt important.

Home, és veritat que érem majoria, que Xavi tenia molta influència en el joc, però sempre he pensat que teníem de tot. Molta qualitat i varietat. El que no teníem era una gran estrella. Aquella selecció és el millor exemple que per sobre d'un crac sempre hi ha l'equip. No teníem un líder, hi havia Iker, Xavi, Puyi; entre ells, tres que eren els veterans s'ho treballaven, però no hi havia un líder.

I una altra cosa que li dirà tothom, hi havia bon rotllo.

El jugador del Barça també recorda que en aquella cita mundialista va començar la seva relació amb Shakira.

Sí, ja ho sap, jo ho faig tot a l'engròs. Vaig guanyar el títol més gran que un pot aconseguir i vaig conèixer l'amor de la meva vida. Vaig sortir de Sud-àfrica sent una persona diferent i vaig viure una experiència inoblidable. A Shakira la vaig conèixer a Madrid abans d'anar al Mundial i el primer dia li vaig dir que ens trobaríem a la final; jo sempre valent. Ella cantava l'himne del Mundial a la cerimònia i jo donava per fet que jugaríem aquell partit. I arribem al Mundial i comencem perdent el primer partit.

Ja ho sap, sobre mi circulen moltes llegendes. Però alguna cosa és certa. A Sud-àfrica, m'ho vaig passar genial.
 

ARXIVAT A:
Gerard Piqué
Anar al contingut