Barça

Piqué: "El que va passar l'any passat va ser l'hòstia, amb perdó, però és irrepetible"

"El que va passar l'any passat va ser l'hòstia, amb perdó, però és irrepetible." Així va respondre Gerard Piqué, defensa del Barcelona, sobre el partit davant el Reial Madrid de dissabte que ve, en una roda de premsa que va servir per presentar el seu llibre "Viatge d'anada i tornada" i per analitzar l'actualitat del seu equip. Després d'aconseguir la classificació per a les semifinals de la Lliga de Campions, el Barcelona prepara ja el clàssic de dissabte que ve, però amb la consigna de parlar públicament tan poc com es pugui del partit. Piqué, durant la presentació del seu llibre, acompanyat de la seva família i de tota la plantilla, no va poder evitar referir-se al clàssic.

Actualitzat
"Poder formar part de l'equip que va guanyar 2-6 al Bernabéu és una sensació increïble que quedarà per sempre. El que va passar va ser l'hòstia, però és irrepetible", va comentar el jugador català mentre tots els seus companys ovacionaven cadascuna de les seves respostes en una festiva roda de premsa a la ciutat esportiva del club.

Malgrat els seus esforços per allunyar el debat del clàssic -"no és el moment de parlar del Madrid"-, Piqué va rebre més preguntes sobre el conjunt blanc que sobre el seu nou llibre, en què repassa la seva trajectòria vital i esportiva. "És un partit que a qualsevol jugador li ve de gust, perquè els dos equips arribem molt igualats i amb les mateixes ganes de guanyar", va afegir.

Qüestionat sobre la comparació entre Cristiano Ronaldo, amb qui va coincidir al Manchester United, i Leo Messi, Piqué va matisar que l'argentí és "més determinant" i el portuguès, "potser més espectacular, però, i tant que Leo és el millor del món". Protagonista involuntari, Leo Messi va acaparar gairebé totes les mirades mentre assistia a la presentació del llibre de Piqué al costat de la resta de la plantilla. Les càmeres el van buscar tant o més que a Piqué. "Recordo en Leo quan era cadet, fent el mateix que ara fa. Quant a estil, era el mateix. Però abans era tan petitó, tan prim, que feia por fins i tot tocar-lo", va comentar Piqué, que es va felicitar per "una altra exhibició" de l'argentí, autor dels quatre gols contra l'Arsenal: "Tant de bo segueixi aquí molts anys."

Piqué, a més, va elogiar l'ambient que es viu al vestidor del Barça: "Hi he estat en diversos, però cap com aquest et fan sentir a casa des del primer moment.". A més, va destacar que l'equip blaugrana té la sensació que pot fer "una gran temporada" i que han fet "el salt de qualitat necessari per guanyar títols".

El defensa blaugrana també va tenir temps per explicar com va néixer la idea d'escriure un llibre: "Tot va començar com un joc, escrivint tonteries." El llibre es posa a la venda en català i a finals de juny, en castellà, amb una tirada de 40.000 exemplars i el vestidor han rebut el llibre amb molt sentit de l'humor. "Tardaré anys a fer-ne un altre, al vestidor hi ha hagut molta pressió perquè no el publiqués", va comentar de manera irònica el defensa.

Al llibre (Edicions 62, 135 pàgines), Piqué repassa la seva carrera esportiva: "Amb dos moments especialment emocionants, quan me'n vaig anar a Manchester i quan vaig tornar al Barça." Gabi Milito i Carles Puyol, els seus "mestres a Saragossa i a Barcelona", s'encarreguen de redactar el pròleg.

Dinar de germanor

Després de l'acte de Piqué, tota la plantilla i el cos tècnic blaugrana va marxar cap a Sant Cugat per dinar tots junts per celebrar la classificació per a les semifinals de la Lliga de Campions i fer pinya de cara al partit de dissabte al Bernabéu. Va ser un dinar improvisat, que prova la bona harmonia que es respira entre els jugadors. Puyol, Pedro, Xavi, Valdés i la resta del grup van compartit taula en un ambient distès i de bona sintonia.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut