Tres participants, a punt d'acabar la cursa (Reuters)
Tres participants, a punt d'acabar la cursa (Reuters)
Atletisme

Piotr Lobodzinski i Suzy Walsham guanyen la cursa vertical al gratacel més alt de Pequín

Des del 2009 existeix un circuit mundial de curses verticals a gratacels. Una especialitat dura, espectacular i que permet tenir bones vistes de grans ciutats del món

Actualitzat

El polonès Piotr Lobodzinski i l'australiana Suzy Walsham han revalidat les seves victòries de l'any passat en la cursa vertical al gratacel més alt de Pequín, el Xina World Summit Wing, de 82 pisos.

Lobodzinski, líder del Campionat del Món a falta de dues curses, ha trigat 9 minuts i 53 segons a superar els 2.041 esglaons que porten al terrat de l'edifici, batent en 2 segons el rècord anterior. Walsham també ha establert una nova millor marca en la seva categoria amb un temps d'11 minuts i 52 segons, i ha aconseguit la seva victòria 50 en aquesta especialitat.

Aquest circuit de curses va néixer l'any 2009, amb proves en edificis tan emblemàtics com l'Empire State Building de Nova York o la Torre Taipei 101 de Taiwan. A Pequín hi han pres part prop de 900 persones. Lobodzinski i Walsham s'han endut la glòria, i la resta han tingut unes grans vistes de la capital xinesa.

Anar al contingut