El premi individual més prestigiós s'entrega aquest dilluns
El premi individual més prestigiós s'entrega aquest dilluns
Futbol

Pilota d'Or: Lewandowski i Benzema amenacen Messi

La setena de l'argentí o la primera de dos dels millors davanters de la dècada. Aquesta és la incògnita que es revelarà demà a partir de les 20.00, en directe per Esport3

Redacció Esport3Actualitzat

Leo Messi és el favorit per rebre la Pilota d'Or 2021 en categoria masculina, en el que seria el seu setè reconeixement com a millor futbolista del món i es distanciaria una mica més en el rànquing històric de Cristiano, que en té cinc, i de Cruyff, Platini i Van Basten, amb 3. L'argentí, que el mateix estiu que va canviar el Barça pel PSG, va aixecar al seva anhelada Copa Amèrica amb la selecció, només ha faltat un any al podi de la Pilota d'Or en les darreres onze edicions.

Les principals amenaces de Messi són dos dels millors davanters de la dècada. El polonès del Bayern de Munic Robert Lewandowski, que probablement ja tindria una Pilota d'Or si no fos per la suspensió del premi l'any passat per la Covid, i el madridista Karim Benzema. La seva facilitat golejadora és el seu millor aval. Sigui com sigui, sembla clar que la regeneració de l'Olimp del futbol haurà d'esperar perquè tots tres candidats superen els 33 anys.


Chelsea i City, equips amb més nominats

L'actual campió d'Europa és qui aporta més nominats a la Pilota d'Or, amb 5 jugadors, un honor que comparteix amb el finalista, el Manchester City. Després ja ve el PSG amb 4. Madrid i Barça tenen 2 i 1 jugadors a la llista, respectivament.

El representant blaugrana és el canari Pedri, que en la gala de dilluns pot veure pronunciat el seu nom com a guanyador del Trofeu Kopa al millor futbolista sub-21.


Alèxia, favorita en categoria femenina

La impecable temporada del Barça pot veure's recompensada amb una Pilota d'Or per una de les seves estrelles. La capitana Alexia Putellas, que ja va ser escollida millor jugadora de la UEFA, és la favorita per rellevar la nord-americana Megan Rapinoe.

També han estat nominades quatre companyes seves, Jennifer Hermoso, Sandra Paños, Lieke Martens i Irene Paredes.


En directe per Esport3

La gala es farà al Teatre del Châtelet de París, dilluns, i serà transmesa en directe per Esport3, a partir de les 20.00, en un programa especial presentat per Marta Carreras i amb la participació de Mireia Vera, Gerard Autet, Àlex Castells i, des de París, Josep Coch.

 

ARXIVAT A:
Pilota d'Or
Anar al contingut