Pidcock, en el moment de la victòria (Reuters)
Pidcock, en el moment de la victòria (Reuters)
ciclisme

Pidcock s'imposa a l'Alpe d'Huez, i Vingegaard segueix líder del Tour

El debutant Thomas Pidcock s'adjudica l'etapa reina de Tour, i Vingegaard no perd ni un segon malgrat els dos atacs de Pogacar a l'Alpe d'Huez

Redacció Esport3Actualitzat

Thomas Pidcock s'ha adjudicat la victòria en l'arribada al mític port de l'Alpe d'Huez. El ciclista de l'Ineos, en el seu debut al Tour, ha confiat en les seves cames i s'ha endut l'etapa reina de la cursa francesa. Meintjes i Froome han completat el podi. Jonas Vingegaard ha superat l'examen de l'Alpe d'Huez i no ha cedit ni un segon respecte al seu immediat perseguidor, Tadej Pogacar. L'eslovè ho ha provat en dues ocasions en els últims quilòmetres, però Vingegaard s'ha enganxat a la seva roda en tot moment.

Per tant, si mirem la general, Tadej Pogacar continua segon, a 2 minuts i 22 segons. Geraint Thomas completa el podi, a 2 minuts i 26 segons del mallot groc. Enric Mas s'ha tornat a colar entre els deu primers classificats.

Una etapa per a l'escapada

El mític port de l'Alpe d'Huez, que tornava al Tour després de quatre anys d'absència, ha sigut l'encarregat de decidir la dotzena etapa del Tour. Thomas Pidcock, debutant al Tour, ha fet un gran descens al Galibier per atrapar el grup d'escapats. En l'ascens a l'últim port, Pidcock s'ha vist amb confiança i ha llançat un atac que ni Meintjes ni Froome han pogut contrarestar.

Amb la victòria definida, el pilot s'ha anat estirant i, a 3 quilòmetres del final, Pogacar ha volgut trencar el grup de perseguidors, on també es trobava el mallot groc, Jonas Vingegaard. El danès s'ha enganxat a la seva roda i ha frustrat el primer atac de l'eslovè. El ciclista de l'UAE no s'ha rendit i ho ha tornat a provar, però el líder de la general ha tornat a frustrar l'atac. El danès i l'eslovè han creuat la línia de meta l'un darrere l'altre, i la general no s'ha bellugat.

El director de Pogacar abandona el Tour per covid

La covid segueix rondant per les files de l'UAE Emirates. Aquest matí, Joxean Fernández, director de l'UAE Emirates, s'ha vist obligat a abandonar el Tour de França en donar positiu en un control intern que l'equip de Pogacar va fer ahir a la nit.

 

ARXIVAT A:
Tour de França
Anar al contingut