Coutinho
Coutinho celebra un gol en la seva primera temporada al Barça
Barça

Philippe Coutinho vol "brillar" al Barça "i fer el que no vaig fer l'any passat"

El brasiler va assegurar a Esporte Interativo, després de la final de Lisboa, que es reincorporarà al Barça amb molta voluntat de ser un home destacat. Els blaugranes l'havien posat al mercat, però Coutinho pot encaixar en l'esquema preferit de Koeman

Jordi SunyerActualitzat

Fins fa unes quantes setmanes, el destí de Philippe Coutinho estava segellat. Fitxa alta, rendiment per sota de les expectatives tot i els 20 gols en dues temporades, algun gest polèmic, com aquells dits a les orelles en un partit de Champions contra el Manchester United. Després de cedir-lo, el Barça treballava per trobar-li destí a la Premier League, en col·laboració amb el seu agent, Kia Joorabchian, un vell conegut a can Barça... i a Anglaterra.

Però al Bayern, Coutinho ha marcat els mateixos gols que en l'última temporada al Barça, onze... jugant pràcticament la meitat de minuts. Tant Niko Kovac com Hansi Flick l'han utilitzat més sovint en posició centrada que no pas obert a la banda, i ell n'ha parlat bé.

"Jo estic a punt per fer el que em digui l'entrenador, però aquesta és la meva posició preferida. Si tinc l'oportunitat de jugar en aquesta posició, espero fer-ho bé per millorar i créixer a la Bundesliga." (Philippe Coutinho, 25 d'agost del 2019)

Coutinho ha acabat la temporada amb un triplet: Bundesliga, Pokal... i Champions, guanyada diumenge a Lisboa. I, sobretot, ha renovat les ganes de tornar a Barcelona i reivindicar-se.

"El Barça sempre ha estat l'equip en què he somiat jugar. Ara he de tornar cap allà i ho faig amb molta voluntat. Tinc moltes ganes de tornar a brillar, de fer una bona temporada, de treballar per fer aquest any tot el que no vaig fer-hi en anys anteriors." (Philippe Coutinho a Esporte Interativo).

Si Koeman continua aplicant al Barça el seu sistema favorit, el 4-2-3-1, hi ha lloc per a Coutinho. El tècnic holandès li ha obert les portes, i el club, també.

"Coutinho és jugador del Barcelona, i si hem de prendre decisions, les prendrem." (Ronald Koeman)

"Serà una decisió dels tècnics, que prendrà la secretaria tècnica en coordinació amb l'entrenador, però si consideren que Coutinho s'ha de quedar la pròxima temporada, jugarà amb nosaltres." (Josep Maria Bartomeu)

Philippe Coutinho té tres anys més de contracte amb el Barça i un valor de mercat que, tot i la pandèmia, el podria convertir en un dels grans traspassos de l'estiu. Però, de moment, es torna a veure de blaugrana.

ARXIVAT A:
CoutinhoKoeman
Anar al contingut