Peter Seisenbacher, durant el judici al tribunal de Viena (Reuters)
Judo

Peter Seisenbacher, doble campió olímpic de judo, condemnat a cinc anys de presó per abús sexual

L'exjudoca austríac, de 59 anys, ha estat declarat culpable de tots els càrrecs de l'acusació, incloent el d'"abús d'una relació d'autoritat"

Actualitzat

L'austríac Peter Seisenbacher, doble campió olímpic de judo als Jocs de 1984 i 1988, ha estat condemnat aquest dilluns per un tribunal de Viena a cinc anys de presó per abús sexual de menors. L'exjudoca, de 59 anys, ha estat declarat culpable de tots els càrrecs de l'acusació, incloent el d'"abús d'una relació d'autoritat".

Seisenbacher, un dels esportistes més famosos de la república alpina, va ser acusat per tres dones d'haver abusat d'elles quan eren menors d'edat i ell era el seu entrenador de judo. El jutge del cas ha assegurat després d'anunciar la sentència que les tres dones "van ser extraordinàriament creïbles" en els seus testimonis.
 
Les primeres informacions sobre el suposat abús de noies menors d'edat (la més jove, de nou anys) van sorgir a la premsa austríaca al 2014. El judici havia de començar el desembre del 2016, però Seisenbacher va aconseguir fugir del país, primer a Geòrgia i més tard a Ucraïna, des d'on va ser extradit aquest any.
 
Com a judoca, va guanyar l'or en els Jocs Olímpics de Los Angeles de 1984 i a Seül 1988 en la categoria de fins a 86 quilos. A més, va ser campió mundial i europeu en aquesta mateixa categoria en els anys 1985 i 1986, respectivament. Després de retirar-se de l'esport en actiu, Seisenbacher va ser un reeixit entrenador de judo, a Àustria i sobretot a Geòrgia, on va aconseguir amb la selecció dos ors en campionats europeus i un or en els Jocs Olímpics de Londres 2012.
 
La sentència emesa aquest dilluns encara no és ferma i la defensa de l'exesportista encara no ha indicat si la recorrerà o no.

Anar al contingut